Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Hr. Ms. Tydeman 25 jaar in dienst

Datum nieuwsfeit: 08-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten


---

Ministerie van Defensie---

Hr. Ms. Tydeman 25 jaar in dienst

08-11-2001

Ruim tweehonderd (oud-)opvarenden van Hr. Ms. Tydeman (A906) togen vandaag (donderdag) naar Den Helder om elkaar aan boord van dit oceanografisch opnemingsvaartuig nog eens te ontmoeten. Hr. Ms. Tydeman is vandaag precies 25 jaar in dienst van de Koninklijke Marine, reden genoeg voor een feestje. Het schip ligt voor deze gelegenheid afgemeerd op de Nieuwe Haven en zal, als de weersomstandigheden het enigszins toelaten, vanmiddag een rondvaart op de Noordzee maken.

Hr. Ms. Tydeman verricht militair-oceanografisch onderzoek en staat daarnaast ter beschikking van instituten die zich bezig houden met civiel-oceanografisch onderzoek. Het marinevaartuig is daartoe met speciale apparatuur uitgerust. De Tydeman voert ook waarnemingen uit voor de meteorologie. Het schip met een waterverplaatsing van 2.900 ton en een lengte van ruim 90 meter, behoort tot de zogenaamde ´witte vloot´ van de Dienst der Hydrografie van de marine en bevindt zich regelmatig voor langere tijd op zee. Aan boord is plaats voor 62 bemanningsleden en 15 wetenschappers.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie