Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten Regio Politie Drenthe

Datum nieuwsfeit: 08-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Drenthe
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Berichten van donderdagmiddag 8 november 2001
16:13 donderdag 8 november 2001

Roel Hallink, tel.nr: 06-51528156
De voorlichting en het pers-piket worden in de loop van heden avond overgenomen door Martin Panman.


* Oproep getuigen

BEILEN/HOOGEVEEN Op dinsdag 30 oktober j.l. omstreeks 12.30 uur, vond er in een trein tussen Beilen en Hoogeveen onenigheid plaats tussen een conducteur van de NS en een reiziger. De reiziger was niet in het bezit van een geldig vervoerbewijs.
De afdeling Recherche van de KLPD/Spoorwegpolitie van het team Zwolle is op zoek naar treinreizigers die getuige zijn geweest van dit voorval.
Zij kunnen contact opnemen met het team onder nummer: 038-4974451 of 06-26694589.


* Autodiefstal

ASSEN Afgelopen nacht is aan de Delft een auto ontvreemdt. De blauwe Opel Rekord stond geparkeerd naast de woning van de 40 jarige eigenaar. Deze heeft aangifte gedaan.

ASSEN Tussen gisteravond 7 november en vanmorgen 8 november is aan de Smetanalaan een rode Opel Kadett gestolen. De auto stond geparkeerd op een parkeerplaats. Vanmorgen was de auto verdwenen.

EMMER-COMPASCUM Gisteravond werd ontdekt dat op de parkeerplaats van een bedrijf aan de Kijlweg een blauwe Volkswagen Golf was gestolen. De auto werd door de 20- jarige eigenaar daar geparkeerd op 5 november. Deze bleek dus gisteren, toen hij zijn auto mee wilde nemen, gestolen te zijn.


* Diefstal uit autos

EKEHAAR Afgelopen nacht is aan de Esweg ingebroken in een auto. Nadat de dader(s) het linkervoorportier geforceerd hadden, namen ze een nieuwe Pioneer radio/cd-speler mee. De vorige radio was pas geleden ook gestolen.

EELDE Afgelopen nacht werd aan de Klaver in een auto ingebroken. Deze stond geparkeerd voor een flat. Gestolen werd een radio/cd-speler en een 20-tal cds.

HOOGEVEEN Heden morgen werd aan De Boeg uit een bestelauto een tas met kleding gestolen. De bus was niet afgesloten, omdat de bestuurder goederen uit de bus haalde en in een woning bracht. Toen hij even langer in de woning was en later weer bij de bus kwam, bleek de tas met kleding en een werkjas gestolen te zijn.
Op de kleding stond reclame van JK Janssen & Krop vloerverwarming.

Ook werd er afgelopen nacht in een auto aan de Dravik ingebroken. De Peugeot 106 die geparkeerd stond op een parkeerplaats, werd door het forceren van het rechterportierslot opengebroken. Hierdoor ontstond er behoorlijk schade aan het portier.
Meegenomen werden een cd-speler en een Attache koffer. De koffer werd later in de nabijheid teruggevonden.
Ook werd geprobeerd een Peugeot 206 aan de Wezeboom open te breken.

ASSEN Afgelopen nacht werd er in een auto aan de Groenkampen ingebroken.
De rode Toyota Corolla stond geparkeerd op een parkeerplaats. Nadat de daders een ruit van het linkerportier hadden ingeslagen, namen ze een hoedenplank met daarin 2 Pioneer luidsprekers en de zonneklep aan de bestuurderskant met daarom een hoes met 15 cds mee. De schade bedraagt ongeveer fl. 500.


* Inbraak in school

EMMEN Afgelopen nacht werd aan de Houtweg ingebroken bij een school. De daders kwamen binnen nadat ze een uitzetraam geforceerd hadden. Gestolen werden een aantal systeemkasten, een monitor, een toetsenbord en een 2-tal computermuizen.


* Inbraak bij bedrijf

MEPPEL Afgelopen nacht werd in een winkel aan de Woldstraat ingebroken.
Winkelpersoneel deed aangifte. Na onderzoek bleek dat het cilinderslot van de ingangsdeur was geforceerd. Het pand bleek te zijn doorzocht. Het is nog niet bekend wat er vermist is.

ASSEN In de nacht van 7 op 8 november is er ingebroken in een winkel aan de Rolderstraat. De dader is binnengekomen via een openstaand uitzetraam aan de achterzijde. Gestolen zijn een hoeveelheid telefoonkaarten. Men kijkt vandaag nog of er nog meer wordt vermist.

Ook werd er aan de Van Doornestraat ingebroken in een bedrijf, dat gevestigd was in Units. Na het forceren van een deur wisten de dader(s) 5 lcd beeldschermen van het merk Sam*tron mee te nemen. 1 beeldscherm werd vernield. De schade is nog onbekend.


* Diefstal uit kerk

DIEVER Tussen zondag en heden middag werd er ingebroken in de Hervormde kerk aan de Hoofdstraat. Gestolen werd een oude Statenbijbel en kleingeld uit collectebussen, t.w.v. een paar honderd gulden. Ook is het slot van de geluidskast vernield, maar uit de kast is niks gestolen. Er zijn geen aanwijzingen richting daders.


* Diefstal schoudertas

ASSEN Gisteravond werd in een zaak aan de MR. P.J. Troelstralaan een schoudertas gestolen. De 25-jarige eigenaresse deed vanmorgen aangifte van de diefstal.
De tas hing aan een barkruk. Het was een zwarte stoffen schoudertas, met een klep en een rits. In de tas zat een zwart stoffen portemonnee met een inhoud van ongeveer fl. 200,--, een maandkaart, een bos sleutels, een ziekenfondspas en een notitieboekje.


* Inbraak in woning

GIETEN Afgelopen nacht werd in een woning aan de Korte-Weg ingebroken. De dader(s) waren binnengekomen door het forceren van de achterdeur. In de woning werden kasten doorzocht. Vermist worden 3 paspoorten, een rijbewijs, geld en een bankpas. De schade is nog onbekend.

Ook werd er aan de Grote Kamp in een woning ingebroken. Hier waren de dader(s) binnen gekomen na het forceren van een zijdeur van de garage. De dader(s) namen geld en diverse goederen zoals kentekenbewijs en rijbewijs mee. De goederen zijn later weer teruggevonden. Ook hier is de schade nog onbekend.

Eveneens werd aan de Kruizemunt ingebroken in een woning. De dader(s) waren via de achterdeur binnen gekomen en namen een tas, huissleutels en een autosleutel mee. De 47-jarige bewoonster deed aangifte nadat ze opgemerkt had dat de goederen waren gestolen. De goederen werden even later teruggevonden in een tuin van buurtbewoners.


* Hennepkwekerij opgerold

MEPPEL Gisteren werd bij een onderzoek in een woning aan de Andre Idserdalaan op de zolder een hennepkwekerij aangetroffen. In totaal stonden er 97 planten in de goed aangelegde kwekerij. De planten zijn direct vernietigd. De overige goederen, zoals lampen, filters, afzuiginstallatie enz, werden in beslag genomen. Omdat er met de meter van de stroomvoorziening was geknoeid, is deze in beslag genomen. De 35-jarige bewoner moet nog worden gehoord.


---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...

BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in Kezzler
BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in toonaangevend serialisatiebedrijf Kezzler Oslo, Noorwegen-(BUSINESS WIRE)- Kezzler AS, een leider op het gebied van...

W Amsterdam BANK-gebouw opent kluisdeuren
W Amsterdam BANK-gebouw opent kluisdeuren AMSTERDAM-(BUSINESS WIRE)- Vandaag vindt de officiele opening plaats van BANK, het tweede gebouw van W...

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

IFF Appoints Richard O'Leary Executive Vice President & Chief Officer
IFF Appoints Richard O'Leary Executive Vice President & Chief Financial Officer NEW YORK-(BUSINESS WIRE)- Regulatory News: International Flavors & Fragrances...

HamiltonRoche en Cashforce samen sterk in cash flow management
HamiltonRoche en Cashforce kondigen een samenwerking aan op het gebied van cash flow management voor middelgrote en grote bedrijven. Voor...

GSMA: Nederlandse wet voor netneutraliteit botst met EU-verordening
GSMA: Nederlandse wet voor netneutraliteit botst met EU-verordening BRUSSEL -(BUSINESS WIRE)- De GSMA maakt zich ernstige zorgen om de herziene...