Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten Regio Politie Drenthe

Datum nieuwsfeit: 08-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Drenthe
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Berichten van donderdagmiddag 8 november 2001
16:13 donderdag 8 november 2001

Roel Hallink, tel.nr: 06-51528156
De voorlichting en het pers-piket worden in de loop van heden avond overgenomen door Martin Panman.


* Oproep getuigen

BEILEN/HOOGEVEEN Op dinsdag 30 oktober j.l. omstreeks 12.30 uur, vond er in een trein tussen Beilen en Hoogeveen onenigheid plaats tussen een conducteur van de NS en een reiziger. De reiziger was niet in het bezit van een geldig vervoerbewijs.
De afdeling Recherche van de KLPD/Spoorwegpolitie van het team Zwolle is op zoek naar treinreizigers die getuige zijn geweest van dit voorval.
Zij kunnen contact opnemen met het team onder nummer: 038-4974451 of 06-26694589.


* Autodiefstal

ASSEN Afgelopen nacht is aan de Delft een auto ontvreemdt. De blauwe Opel Rekord stond geparkeerd naast de woning van de 40 jarige eigenaar. Deze heeft aangifte gedaan.

ASSEN Tussen gisteravond 7 november en vanmorgen 8 november is aan de Smetanalaan een rode Opel Kadett gestolen. De auto stond geparkeerd op een parkeerplaats. Vanmorgen was de auto verdwenen.

EMMER-COMPASCUM Gisteravond werd ontdekt dat op de parkeerplaats van een bedrijf aan de Kijlweg een blauwe Volkswagen Golf was gestolen. De auto werd door de 20- jarige eigenaar daar geparkeerd op 5 november. Deze bleek dus gisteren, toen hij zijn auto mee wilde nemen, gestolen te zijn.


* Diefstal uit autos

EKEHAAR Afgelopen nacht is aan de Esweg ingebroken in een auto. Nadat de dader(s) het linkervoorportier geforceerd hadden, namen ze een nieuwe Pioneer radio/cd-speler mee. De vorige radio was pas geleden ook gestolen.

EELDE Afgelopen nacht werd aan de Klaver in een auto ingebroken. Deze stond geparkeerd voor een flat. Gestolen werd een radio/cd-speler en een 20-tal cds.

HOOGEVEEN Heden morgen werd aan De Boeg uit een bestelauto een tas met kleding gestolen. De bus was niet afgesloten, omdat de bestuurder goederen uit de bus haalde en in een woning bracht. Toen hij even langer in de woning was en later weer bij de bus kwam, bleek de tas met kleding en een werkjas gestolen te zijn.
Op de kleding stond reclame van JK Janssen & Krop vloerverwarming.

Ook werd er afgelopen nacht in een auto aan de Dravik ingebroken. De Peugeot 106 die geparkeerd stond op een parkeerplaats, werd door het forceren van het rechterportierslot opengebroken. Hierdoor ontstond er behoorlijk schade aan het portier.
Meegenomen werden een cd-speler en een Attache koffer. De koffer werd later in de nabijheid teruggevonden.
Ook werd geprobeerd een Peugeot 206 aan de Wezeboom open te breken.

ASSEN Afgelopen nacht werd er in een auto aan de Groenkampen ingebroken.
De rode Toyota Corolla stond geparkeerd op een parkeerplaats. Nadat de daders een ruit van het linkerportier hadden ingeslagen, namen ze een hoedenplank met daarin 2 Pioneer luidsprekers en de zonneklep aan de bestuurderskant met daarom een hoes met 15 cds mee. De schade bedraagt ongeveer fl. 500.


* Inbraak in school

EMMEN Afgelopen nacht werd aan de Houtweg ingebroken bij een school. De daders kwamen binnen nadat ze een uitzetraam geforceerd hadden. Gestolen werden een aantal systeemkasten, een monitor, een toetsenbord en een 2-tal computermuizen.


* Inbraak bij bedrijf

MEPPEL Afgelopen nacht werd in een winkel aan de Woldstraat ingebroken.
Winkelpersoneel deed aangifte. Na onderzoek bleek dat het cilinderslot van de ingangsdeur was geforceerd. Het pand bleek te zijn doorzocht. Het is nog niet bekend wat er vermist is.

ASSEN In de nacht van 7 op 8 november is er ingebroken in een winkel aan de Rolderstraat. De dader is binnengekomen via een openstaand uitzetraam aan de achterzijde. Gestolen zijn een hoeveelheid telefoonkaarten. Men kijkt vandaag nog of er nog meer wordt vermist.

Ook werd er aan de Van Doornestraat ingebroken in een bedrijf, dat gevestigd was in Units. Na het forceren van een deur wisten de dader(s) 5 lcd beeldschermen van het merk Sam*tron mee te nemen. 1 beeldscherm werd vernield. De schade is nog onbekend.


* Diefstal uit kerk

DIEVER Tussen zondag en heden middag werd er ingebroken in de Hervormde kerk aan de Hoofdstraat. Gestolen werd een oude Statenbijbel en kleingeld uit collectebussen, t.w.v. een paar honderd gulden. Ook is het slot van de geluidskast vernield, maar uit de kast is niks gestolen. Er zijn geen aanwijzingen richting daders.


* Diefstal schoudertas

ASSEN Gisteravond werd in een zaak aan de MR. P.J. Troelstralaan een schoudertas gestolen. De 25-jarige eigenaresse deed vanmorgen aangifte van de diefstal.
De tas hing aan een barkruk. Het was een zwarte stoffen schoudertas, met een klep en een rits. In de tas zat een zwart stoffen portemonnee met een inhoud van ongeveer fl. 200,--, een maandkaart, een bos sleutels, een ziekenfondspas en een notitieboekje.


* Inbraak in woning

GIETEN Afgelopen nacht werd in een woning aan de Korte-Weg ingebroken. De dader(s) waren binnengekomen door het forceren van de achterdeur. In de woning werden kasten doorzocht. Vermist worden 3 paspoorten, een rijbewijs, geld en een bankpas. De schade is nog onbekend.

Ook werd er aan de Grote Kamp in een woning ingebroken. Hier waren de dader(s) binnen gekomen na het forceren van een zijdeur van de garage. De dader(s) namen geld en diverse goederen zoals kentekenbewijs en rijbewijs mee. De goederen zijn later weer teruggevonden. Ook hier is de schade nog onbekend.

Eveneens werd aan de Kruizemunt ingebroken in een woning. De dader(s) waren via de achterdeur binnen gekomen en namen een tas, huissleutels en een autosleutel mee. De 47-jarige bewoonster deed aangifte nadat ze opgemerkt had dat de goederen waren gestolen. De goederen werden even later teruggevonden in een tuin van buurtbewoners.


* Hennepkwekerij opgerold

MEPPEL Gisteren werd bij een onderzoek in een woning aan de Andre Idserdalaan op de zolder een hennepkwekerij aangetroffen. In totaal stonden er 97 planten in de goed aangelegde kwekerij. De planten zijn direct vernietigd. De overige goederen, zoals lampen, filters, afzuiginstallatie enz, werden in beslag genomen. Omdat er met de meter van de stroomvoorziening was geknoeid, is deze in beslag genomen. De 35-jarige bewoner moet nog worden gehoord.


---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie