Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

FlashGO! slaat brug tussen consumentenelektronica en PC

Datum nieuwsfeit: 08-11-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persberichtImation FlashGO! slaat brug tussen digitale consumentenelektronica en PC
- Grote besparingen op dure geheugenkaarten

- Ideaal voor muziek, fotografie en opslag van persoonlijke gegevens
Schiphol-Rijk (Nederland), 8 november 2001 -- Imation komt gebruikers van peperdure geheugenkaarten tegemoet met FlashGO!: een apparaatje waarmee kaartjes voor videocamera´s, handcomputers en muziekspelers snel en makkelijk over te zetten zijn naar de PC, en eventueel weer beschreven kunnen worden.

Consumentenelektronica digitaliseert momenteel in hoog tempo. Dat levert schitterende videocamera´s, handige handcomputers en stoere MP3-spelers op. Niet goedkoop, maar wel met ongekende mogelijkheden, weergavekwaliteit en gebruiksgemak. Wat de gelukkige koper zich meestal niet beseft, is de prijs van de benodigde geheugenkaarten, op basis van geavanceerde Flash EEPROM-technologie. De prijs daarvan loopt al gauw in de honderden guldens. Daarnaast is de kaart van de videocamera zelden te gebruiken in de handcomputer of enig ander hebbeding. Er bestaan nu immers al vijf gangbare typen geheugenkaarten, zoals Compact Flash Type I en II, Smart Media, Multimedia Card, Secure Digital en Memory Stick. IBM voegt daar nog eens de Microdrive mini-harde schijf aan toe. En het einde is niet in zicht.

FlashGO!
Met FlashGO! heeft Imation een product ontwikkelt voor het uitwisselen van informatie tussen de geheugenkaarten en de mini-harde schijf naar de PC of notebook. Met FlashGO! zijn de opgeslagen plaatjes, films, muziek en bestanden eenvoudig over te zetten, zodat de kaart gelijk weer beschikbaar is voor hergebruik. Ook kunnen (bewerkte) bestanden vanaf de computer op de kaarten geladen worden.

Imation FlashGO! is 's werelds eerste geheugenkaart/-schijflezer én
-schrijver voor de populaire USB-computeraansluiting die alle genoemde formaten ondersteunt. Bovendien kan de FlashGO! worden aangepast voor toekomstige opslagformaten. FlashGO! is in Europa verkrijgbaar vanaf december 2001. De adviesprijs bedraagt ¤ 99,00 (f 218,16 / BEF 3.993,65).

Imation
Imation Corporation (NYSE: IMN) levert wereldwijd producten en diensten ten behoeve van informatieverwerking en kleurbeheer. Imation is gespecialiseerd in uiteenlopende toepassingen voor beeldverwerking en databeheer, voor zowel zakelijke als particuliere gebruikers. De omzet uit normale bedrijfsvoering van Imation bedroeg in het jaar 2000 1,2 miljard dollar. In juni 2001 had Imation wereldwijd 4200 mensen in dienst. Het Europese hoofdkantoor is gevestigd in Schiphol-Rijk. Meer informatie is te vinden op www.imation.nl.

De wereldwijde activiteiten van de Color Technologies-divisie worden per 1 januari 2002 overgenomen door Kodak Polychrome Graphics (KPG).

Meer informatie:
Persberichten, achtergrondinformatie en foto's zijn te vinden op www.online-pressrooms.com

Imation International B.V.
(Data Storage & Information Management Division)
Mady Wiessenberg
00 31 (20) 654 21 54
(mdwiessenberg@imation.com)

Lubbers & De Jong B.V.
Marije Verdouw
00 31 (20) 421 05 65
marije@l-dj.nlreageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie