Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Verkiezingssucces CDA in nieuwe fusiegemeenten

Datum nieuwsfeit: 08-11-2001
Bron: CDA
Zoek soortgelijke berichten
CDA

Verkiezingssucces in nieuwe fusiegemeenten

Het CDA heeft bij gemeenteraadsverkiezingen in drie fusiegemeenten overwinningen behaald. In twee van de drie gemeenten werd het CDA woensdag de grootste partij.

De inwoners van zeven gemeenten in Zuid-Holland, Utrecht en Noord-Holland kozen woensdag raden voor drie nieuwe gemeenten die na gemeentelijke herindelingen ontstaan. In totaal konden zo'n 100.000 mensen hun stem uitbrengen. Het opkomstpercentage bleef steken bij gemiddeld 45.

In Zuid-Holland kozen de inwoners van Pijnacker en Nootdorp net als de stemgerechtigden in Voorburg en Leidschendam hun eerste gezamenlijke volksvertegenwoordigingen. Voorburg en Leidschendam gaan in de toekomst verder als ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie