Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

In Nederland 500.000 licenties WorkPace anti-RSI Software

Datum nieuwsfeit: 08-11-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT

500.000 licenties WorkPace anti-RSI Software in Nederland.

08 november 2001 - ErgoDirect installeert deze week in Nederland de 500.000e licentie van WorkPace. Het programma is de meest gebruikte pauzesoftware in Nederland en wordt gebruikt door maar liefst 20% van alle zakelijke computergebruikers.

In de strijd tegen RSI is pauzesoftware een zeer belangrijk middel om klachten te voorkomen en te verhelpen. WorkPace registreert zowel de tijd als de intensiteit van muis- en toetsenbordgebruik. Vervolgens berekent WorkPace - op basis van persoonlijke instellingen - op welke momenten de gebruiker het beste een korte Micropauze of een Rustpauze kan nemen. Het programma geeft aan wanneer het tijd is voor preventieve oefeningen en biedt instructies voor ergonomisch werken. De effectiviteit van de software worden bevestigd in pilot-onderzoeken bij 25 grote organisaties.*

Eén miljoen RSI-patiënten?
Een veelgebruikte schatting is dat 20 tot 40% van de Nederlandse beroepsbevolking het risico loopt met RSI te worden geconfronteerd. Het gaat hierbij voornamelijk om werknemers op kantoor (beeldschermwerkers). Een voorzichtige berekening geeft dan circa 1 miljoen potentiële RSI-patiënten. In 2000 was al 4 tot 5% van de nieuwe WAO-gevallen rechtstreeks te relateren aan RSI. Het gaat om circa 1200 mensen, van wie de spieren zo belast zijn door herhaalde bewegingen, dat zij onmogelijk kunnen werken.

Tot de bedrijven die bedrijfsbreed WorkPace-licenties in gebruik hebben, behoren multinationals, banken, rijksoverheid, gemeenten, universiteiten, ICT-dienstverleners en bedrijven uit het MKB. Deze bedrijven en instanties hebben gesignaleerd dat WorkPace een substantiële bijdrage levert bij RSI-preventie, in een tijd dat RSI is uitgegroeid tot beroepsziekte nummer één.

ErgoDirect BV is de leverancier van WorkPace. Wij ondersteunen bedrijven bij het uitvoeren van pilots en bij het implementeren van WorkPace. Op aanvraag kan ErgoDirect trainingen verzorgen, computerdata analyseren en de risico's van beeldschermwerk in kaart brengen.ErgoDirect heeft tevens hoogwaardige ergonomische hardwareproducten in haar dienstenpakket.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
John van Hooft, Directeur ErgoDirect, Tel.: (036) 547 24 40 of, Arjan Hooiveld, Marketing Afdeling, Tel.: (036) 547 24 46. E-mail (arjan.hooiveld@ergodirect.nl)
Website www.voorkomRSI.nl


* meer over dit onderzoek op:
www.ergodirect.nl/Producten/WorkPace/Onderzoek/onderzoek.html

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie