Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gemeente Goes doet aan gezond werken

Datum nieuwsfeit: 08-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Goes
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Goes

Gemeente Goes doet aan gezond werken

De gemeente Goes is begin september gestart met een training "Gezond werken" voor haar medewerkers. Het doel van de cursus is beeldschermwerkers bewust te maken van hun werkhouding en -bewegingen om RSI-gerelateerde klachten te voorkomen en verminderen.

Het idee voor de training is ontstaan, nadat enkele medewerkers aangaven last te hebben van nekklachten en klachten aan de schouders en armen. Deze klachten hebben voor een groot deel te maken met een niet optimale lichaamshouding tijdens het werken met een beeldscherm en een onjuist gebruik van verstelbaar meubilair. Mede gezien de voorbeeldfunctie van de gemeente heeft het college van burgemeester en wethouders besloten alle beeldschermmedewerkers een training aan te bieden.

Voordat de cursus van start ging, hebben Mensendiecktherapeuten een werkplekanalyse uitgevoerd. Bij deze analyse werd gekeken naar de arbeidsomstandigheden, de werkhoudingen en -bewegingen van beeldschermwerkers. Op basis van deze analyse hebben de therapeuten een trainingsprogramma opgesteld specifiek voor de medewerkers van de gemeente. Het personeel is inmiddels ingelicht over de juiste werkhouding en over RSI en de risicofactoren van RSI.

De therapeuten brengen nu als afronding van de training een bezoek aan de werkplek van de medewerkers. Op de werkplek wordt samen met de medewerkers gekeken naar hoe zij de opgedane kennis kunnen toepassen om op een gezonde manier te werken.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie