Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Begrotingsbehandeling gemeente Den Helder

Datum nieuwsfeit: 08-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Helder

Begrotingsbehandeling

betreft: week: week 45

Net als vorig jaar bespreekt de raad de begroting eerst op hoofdthema's. Daarna buigen de verschillende vakcommissies zich er over. Deze wijze van behandelen is enigszins te vergelijken met de begrotingsbehandeling in de Tweede Kamer. Onmiddellijk na Prinsjesdag worden daar de algemene en financiële beschouwingen gehouden, waarna de begroting in de diverse commissies aan de orde komt. Deze wijze van begrotingsbehandeling heeft als voordeel dat de beschouwingen op hoofdlijnen plaatsvinden. Specifiekere zaken komen uitgebreider aan de orde bij de behandeling in de commissies. Dat belooft een levendiger en gerichtere discussie in de raad en de mogelijkheid de daar benoemde bespreekpunten voor de commissies van te voren te publiceren. Voor u als publiek is het daardoor beter mogelijk om van te voren te bepalen welke vergaderingen u wilt bijwonen.

Reacties fracties De fracties in de gemeenteraad leveren hun bijdrage nog deze week schriftelijk in. Tijdens de eerste vergaderavond, maandag 12 november, krijgt iedere fractie tien minuten de tijd om de hoofdlijnen van hun reactie te schetsen. Na een korte pauze zullen de leden van het college in eerste termijn antwoorden op de mondelinge én schriftelijke bijdrage van de verschillende fracties. Na deze eerste termijn zal het al laat in de avond zijn. De vergadering wordt vervolgens voortgezet op woensdag 14 november en indien nodig donderdag.

laaste verandering: november 08, 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie