Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Zelftest internetrisicos bij surfopsafe.nl

Datum nieuwsfeit: 08-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Van Hulzen pr adviseurs
Zoek soortgelijke berichten
Van Hulzen pr adviseurs- Bibliotheken participeren in campagne - Zelftest internetrisicos bij surfopsafe.nl

Den Haag, 8 november 2001 , 9 november 2001 - De publiekscampagne Surf op Safe ontwikkelt zich steeds verder. Zo is de portal www.surfopsafe.nl uitgebreid met de zelftest Surft u op Safe?. Tevens ontplooien het bedrijfsleven en gebruikersorganisaties naar aanleiding van de campagne diverse initiatieven. ProBiblio (de bibliotheekcentrale voor Noord- en Zuid-Holland) ontwikkelt samen met de Safe Internet Foundation de cursus Mijn kind en internetveiligheid.

Test
Op de portal www.surfopsafe.nl kan sinds kort met de zelftest Surft u op Safe? het eigen internetgebruik op veiligheid worden getest. De test geeft de gebruiker inzicht in hoe risico-(on)bewust hij internet en doet suggesties die helpen om het internetten veiliger te laten verlopen.

Cursus
De cursus Mijn kind en internetveiligheid betrekt ouders en opvoeders van kinderen uit met name groep 6, 7 en 8 van het basisonderwijs actief bij het internetgebruik van hun kinderen. De cursus licht ze voor over hoe leuk en nuttig internet is, maar maakt ze tevens bewust van de risicos van internetgebruik. Mijn kind en internetveiligheid start bij de openbare bibliotheken in Noord- en Zuid-Holland en wordt in een later stadium bij alle bibliotheken in het land aangeboden.

Campagne
In oktober 2001 is op initiatief van de ministeries van Verkeer en Waterstaat en Economische Zaken de landelijke campagne Surf op Safe gestart. De campagne maakt de consument en de kleinzakelijke gebruiker bewust van de risicos van internetten en biedt tips en maatregelen om risicos te verkleinen. Surf op Safe bestaat uit de portal www.surfopsafe.nl en uit een advertentiecampagne. Op www.surfopsafe.nl staan nieuws en concrete tips over veilig internetten. Tevens is er een overzicht van de meest gestelde vragen en kan de consument zelf vragen stellen. De portal wordt continu geactualiseerd en aangepast aan de behoefte van de consument.

Participanten
Rijksoverheid, gebruikersorganisaties en bedrijfsleven gaan in deze campagne een nauwe samenwerking aan. Participanten lichten in het kader van Surf op Safe eigen doelgroepen in. Er is door de volgende organisaties een intentie tot deelname uitgesproken: HCC, MKB-Nederland, VNO/NCW, Nederland-ICT, NLIP (Branche-vereniging Nederlandse Internet Providers), NIVRA, ECP.NL (Electronic Commerce Platform Nederland) en Women on the web.


Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie