Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Verhuizing gereguleerd verkooppunt softdrugs Stadskanaal

Datum nieuwsfeit: 09-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Stadskanaal
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Stadskanaal

Verhuizing gereguleerd verkooppunt van softdrugs (Wiz-Art) naar de Handelstraat 59

9 november 2001

De burgemeester van de gemeente Stadskanaal maakt bekend dat een melding is binnengekomen van Stichting Wiz-Art, het gereguleerde verkooppunt voor softdrugs in Stadskanaal, dat zij voornemens is om te verhuizen van de Hoofdstraat 120, naar de Handelstraat 59 te Stadskanaal. Wiz-Art heeft op dit moment de gedoogstatus voor het pand aan de Hoofdstraat 120 te Stadskanaal. Bij verhuizing naar een andere plek dient een toetsing plaats te vinden aan het bestemmingsplan en aan de criteria waaraan het te gedogen verkooppunt dient te voldoen. Verder heeft de gemeenteraad in zijn vergadering van 27 augustus 2001 besloten dat bij melding van verhuizing omwonenden in de gelegenheid moeten worden gesteld om te reageren.

Het pand Handelsstraat 59 heeft volgens het bestemmingsplan Stadskanaal-Noord de bestemming centrumvoorzieningen, waardoor onder andere horeca-activiteiten in het pand mogen plaatsvinden. Bij de beschrijving op hoofdlijnen is aangegeven dat de horecafunctie voor alle gebouwen is toegestaan, mits de horecafunctie niet meer is dan 10% van de totale oppervlakte. Dat lijkt op dit moment niet het geval. De criteria die de door de raad zijn vastgesteld werpen op voorhand geen belemmeringen op om een gereguleerd verkooppunt aan de Handelsstraat 59 te realiseren.

U wordt in de gelegenheid gesteld om binnen twee weken een schriftelijk reactie aan de burgemeester van de gemeente Stadskanaal te sturen, postbus 140, 9500 AC Stadskanaal. Voor vragen en of opmerkingen kunt u contact opnemen met de heer H.J. Zwiep. Zijn toestelnummer is (0599) 631 403.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie