Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Werknemers krijgen recht op betaald langdurend zorgverlof

Datum nieuwsfeit: 09-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

9 november 2001 Nr. 01/181

Werknemers krijgen recht op betaald langdurend zorgverlof

Werknemers krijgen recht op betaald langdurend zorgverlof als zij tijdelijk willen zorgen voor een stervende partner, kind of ouder of voor kinderen met een levensbedreigende ziekte. Deze groep komt tijdens de verlofperiode in aanmerking voor een financiële tegemoetkoming van 70 procent van het minimumloon, op basis van de financieringsregeling loopbaanonderbreking.

Dat staat in een brief aan de Tweede Kamer van staatssecretaris Verstand van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Het voorstel wordt uitgewerkt in een wetsvoorstel.

Uit de Verkenning langdurend zorgverlof, Vrij om te helpen, die het Sociaal en Cultureel Planbureau eerder publiceerde, blijkt dat meer dan de helft van de werknemers belangstelling heeft voor langdurend zorgverlof. Tegelijkertijd blijkt uit de Verkenning dat werknemers vooral behoefte hebben aan extra tijd voor zorg zonder overbelast te raken. Situaties waarin sprake is van een sterven van een partner, ouder of kind of mogelijk sterven van een kind zijn in de persoonlijke levensfeer zo ingrijpend dat het kabinet vindt dat voor deze zorg tijd en geld niet in de weg mogen staan.

Het langdurend zorgverlof krijgt per jaar een maximale omvang van zes maal de wekelijkse arbeidsduur. Dit wordt in principe opgenomen in 12 aaneengesloten weken voor de helft van de wekelijkse arbeidsduur. Voordeel van dit deeltijdverlof is dat een combinatie van arbeid en zorg mogelijk blijft. Bovendien behoudt de verlofganger zo een deel van het inkomen. Ook blijft zo de werkgever verzekerd van een zekere continuïteit in de werkzaamheden. De werknemer kan de werkgever verzoeken om van de standaardregeling voor deeltijdverlof af te wijken en bijvoorbeeld vragen om zes weken fulltime verlof.

Het gaat om een geclausuleerd recht op verlof, dat wil zeggen dat de werkgever het verlof kan weigeren wanneer een zwaarwegend bedrijfs- of dienstbelang in het geding is. Daarnaast kunnen in CAOs of door de ondernemingsraad of personeelsvertegenwoordiging afwijkende afspraken worden gemaakt.


---

---
De volledige tekst van de brief van staatssecretaris Verstand staat op de internetsite van het ministerie van SZW: www.minszw.nl (klikken op "Officiële publicaties" in de linker knoppenbalk).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie