Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Resultaten derde kwartaal Provimi

Datum nieuwsfeit: 09-11-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

RESULTATEN DERDE KWARTAAL 2001
BEDRIJFSRESULTAAT +34.4%

Parijs/Rotterdam, 9 november 2001

Provimi (Premier marché, Euronext Paris SRD), wereldwijd toonaangevend op het gebied van diervoeding, maakte vandaag haar resultaten voor het derde kwartaal, eindigend op 30 september 2001, bekend. De omzet bedroeg EUR 366,6 miljoen, een stijging van 8,7 % in vergelijking met dezelfde periode in 2000. De bedrijfswinst bedroeg EUR 23,3 miljoen, een stijging van 20,7 % in vergelijking met het derde kwartaal van 2000, terwijl het netto resultaat na minderheidsbelangen met 34,4% steeg tot EUR 4,3 miljoen in vergelijking tot EUR 3,2 miljoen in dezelfde periode.

Grondslagen van administratieve verantwoording en verslagleggingDe geconsolideerde cijfers voor de periode van negen maanden die eindigt op 30 september 2001, zijn conform dezelfde grondslagen van administratieve verantwoording en verslaglegging en waarderingsmethoden opgesteld als de jaarrekening over 2000 van Eridania Béghin-Say, in overeenstemming met artikel 99-02 van de Franse Commissie voor administratieve standaards (CRC) en aanbeveling 99.R.01 van de Raad voor Jaarverslaggeving (CNC) inzake tussentijdse balans en winst- en verliesrekeningen.

Pro forma vergelijkende cijfers* Een van de consequenties van het demerger-proces was de noodzaak om een vergelijking te maken tussen werkelijke cijfers zouden en pro forma cijfers, alsof Provimi reeds een onafhankelijke entiteit was sinds 1 januari 2001. Als gevolg hiervan zijn belangrijke overnames die in de loop van het jaar 2000 hebben plaatsgevonden, verwerkt in de jaarcijfers van 2000, alsof ze aan het begin van het jaar hadden plaatsgevonden. Daarnaast moest een aantal kostenelementen, zoals rentelasten, belastingen en afschrijving goodwill, opnieuw worden gecalculeerd.
· De omzet over het derde kwartaal zag een verdere groei en nam met 8,7 % toe in vergelijking met dezelfde periode in 2000. De omzet is in alle groepssectoren met uitzondering van de rest van de EU gestegen; met name in Centraal- en Oost-Europa (CEE), Frankrijk en de Verenigde Staten was sprake van een buitengewoon sterke groei. De totale omzet in de eerste negen maanden van 2001 is gestegen met 15,8 %.
· Het bedrijfsresultaat nam in het derde kwartaal dat eindigde op 30 september 2001, toe met 20,7 % in vergelijking met dezelfde periode in 2000. De operationele marge steeg in het derde kwartaal tot 6,4 %, van 5,9 % in dezelfde periode in 2000 en 5,8 % in de eerste zes maanden van 2001. Opnieuw presteerden Centraal- en Oost-Europa (CEE) en de rest van de wereld sterk. In de EU zijn de resultaten over het derde kwartaal nog niet op het niveau van 2000, maar ze zijn sterker dan die over de eerste zes maanden, aangezien de invloed van de mond- en klauwzeercrisis is afgenomen. Cumulatief steeg het bedrijfsresultaat met 8,6 %, resulterend in een cumulatieve operationele marge van 6 %.
· Het netto resultaat na minderheidsbelangen bedroeg EUR 4,3 miljoen, een stijging van 34,4 % in vergelijking met de EUR 3,2 miljoen in dezelfde periode van 2000 na herziening. Voor de periode van negen maanden die eindigde op 30 september 2001 bedroeg het netto resultaat na minderheidsbelangen EUR 9,9 miljoen in vergelijking met EUR 11,7 miljoen, een daling van EUR 1,8 miljoen of 15,4 %. Dit is inclusief financieringskosten, die EUR 34,8 miljoen bedroegen tegen EUR 24,7 miljoen in dezelfde periode vorig jaar. Hoewel Provimi het voordeel heeft van lage rentetarieven, is het gemiddelde schuldenniveau hoger dan een jaar geleden en is er in het afgelopen kwartaal bovendien valutaverlies geleden op de Braziliaanse reaal en de Russische roebel. Daarnaast waren er in de eerste zes maanden buitengewone lasten van EUR 4,7 miljoen in verband met de demerger van Eridania Beghin-Say.
· De verhouding vreemd vermogen/eigen vermogen bedroeg op 30 september 2001 0,97 (tegen 0,87 op 31 december 2000). De totale netto schuldenlast bleef vrijwel gelijk ten opzichte van 30 juni 2001, ondanks overnames in Griekenland, Australië en Bulgarije en de Tsjechische Republiek.
Operationele highlights in de eerste negen maanden
· Met de overname van Sofrada in Frankrijk is geïnvesteerd in de visvoerindustrie, waar naar onze mening uitstekende groeimogelijkheden zijn. Aan verdere uitbreiding van de capaciteit wordt gewerkt in Chili en Denemarken. In beide landen zal de uitbreiding een feit zijn voor aanvang van de respectievelijke seizoenen in 2002. Daarnaast opende ons Deense visvoerbedrijf in augustus een geavanceerd onderzoekscentrum.

· Binnen de branche van honden- en kattenvoer, waar Provimi streeft naar een uitbreiding van haar activiteiten in deze sector, is een strategische investering gedaan met de overname van Mike A Spol, een Tsjechische fabrikant van nat honden- en kattenvoer. Verdere investeringen in dit land, dat fundamenteel is voor onze uitbreiding in Centraal- en Oost-Europa, behelzen de uitbreiding van onze faciliteiten voor droog honden- en kattenvoer, die voor het eind van het jaar in bedrijf zullen worden gesteld. Daarnaast heeft Provimi, Provimi Hellas in Griekenland volledig overgenomen, een onderneming die handelt in zowel nat als droog honden- en kattenvoer.

· Op het gebied van premixen en complete voeding werden acquisities gedaan in Polen (25% van Rolimpex), Australië (Janos Hoey en Agribusiness) en Bulgarije (Nessebar).

· Uitbreiding van R & D faciliteiten in Brazilië, India en Nederland, die in 2002 operationeel zullen worden.
Toekomstige gebeurtenissen

Op 12 oktober 2001 heeft de Provimi plannen bekendgemaakt om haar recent overgenomen ondernemingen in de VS, Akey en Vigortone, onder één managementstructuur te brengen, om belangrijke synergievoordelen te benutten. Deze ondernemingen dragen significant bij aan de winst van de groep. Uiteindelijk zullen drie fabrieken worden gesloten en zal hun productie worden overgebracht naar de overige vijf locaties. Naar verwachting zal hierdoor de efficiëntie vergroot, de kosten verlaagd en de klantenservice verbeterd worden, wat zal resulteren in aanhoudende besparingen van EUR 3 miljoen per jaar voor belastingen. Het gevolg van deze beslissing is dat Provimi in het vierde kwartaal een buitengewone last op zich neemt van EUR 6,1 miljoen voor belastingen (EUR 3,7 miljoen na belastingen). Met deze voorziening worden de kosten van ontslagen, de desinvestering van activa en andere gerelateerde kosten gedekt.

Vooruitzichten voor het vierde kwartaal 2001

Traditioneel is het vierde kwartaal in termen van het bedrijfsresultaat het sterkste van het jaar, en naar verwachting zal dit niet veranderen. De marges zijn gedurende dit jaar verbeterd en deze trend zet zich voort. Provimi blijft bij haar mening dat zij haar jaarlijkse groeidoelstelling van 10% ook over het hele jaar gezien zal overtreffen.

Profiel
De Provimi Groep is wereldwijd actief in alle soorten diervoeding en is marktleider in de markten waarop zij aanwezig is. De groep heeft 6325 mensen in dienst en de omzet in 2000 bedroeg 1,3 miljard euro. Provimi beschikt over 73 productiecentra in 26 landen en exporteert naar ruim 100 landen. Provimi fabriceert en geeft technische ondersteuning voor alle diersoorten (inclusief voeding voor herkauwers, pluimvee, varkens, vis en huisdieren)

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Steven Maisel
Investor and Corporate Relations Floor van Maaren Adrian Steed Tel: 00 33 (0) 141 43 10 41 Citigate First Financial Chief Financial Officer Mob: 00 32 (4) 77 235 312 Tel: 00 31 20 575 40 78 Tel: 00 33 (0) 141 43 10 40 E-mail (smaisel@nl.provimi.com) (fvanmaaren@citigateff.nl) (asteed@nl.provimi.com)

Dit persbericht en de presentatie kunt u downloaden van de website van de Groep:

www.provimi.com

Geplande publicaties: Voorlopige resultaten per 31 december 2001: 6 februari 2002

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...