Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Verslag fakkeloptocht voor de vrede Hengelo

Datum nieuwsfeit: 09-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten


---

Verslag fakkeloptocht voor de vrede Hengelo

Om 19:30 uur verzamelden zich ongeveer 50 mensen in de Telgen tegenover de Hema. Met fakkels protesteerden ze tegen de bombardementen op Afghanistan. Verder maakten tientallen voorbijgangers van de gelegenheid gebruik om protestkaarten gericht aan de Nederlandse regering in te vullen. Om 20:15 hield Jan de Jongh een korte toespraak waarin hij onder meer wees op de hypocriete houding van Nederland dat aan de ene kant de bombardementen steunt en aan de andere kant via giro 555 de slachtoffers van deze bombardementen wil helpen. Hierna bedankte een Afghaanse vluchteling de vredesactivisten. De manifestatie werd afgesloten met een minuut stilte voor alle slachtoffers van het geweld.
Op zaterdag zal er een stand in Hengelo staan waar voorbijgangers protestkaarten kunnen invullen.
Er is besloten om in Hengelo geen wekelijkse wake of iets dergelijks te houden omdat er waarschijnlijk maar weinig mensen op af komen waardoor het weinig effect heeft. Er zullen echter beslist nog acties volgen.
Met vriendelijke groet,
William van den Heuvel

_____

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie