Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Zigeunergroep moet Noordwijk uiterlijk dinsdag verlaten

Datum nieuwsfeit: 09-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Noordwijk
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Noordwijk

P E R S B E R I C H T

ZIGEUNERGROEP MOET NOORDWIJK SPOEDIG VERLATEN

De zigeunergroep die sedert 18 oktober jl. in Noordwijk verblijft, zal op zeer korte termijn deze gemeente moeten verlaten. Op dringend verzoek van de provincie Zuid-Holland heeft de gemeente Noordwijk de zigeuners tijdelijk gastvrijheid verleend. Volgens de afspraken die toen zijn gemaakt voor een periode van maximaal drie weken. Deze termijn is op 8 november 2001 verlopen.

De afgelopen weken is er voortdurend overleg met de provincie geweest over mogelijkheden om de zigeuners elders een tijdelijke standplaats te geven. Dit overleg is nog steeds gaande. De gemeente Noordwijk gaat ervan uit, dat dit op zeer korte termijn tot een oplossing leidt.

Voor het geval dit onverhoopt niet lukt, heeft het gemeentebestuur de zigeuners vanmorgen een officiële lastgeving tot vertrek overhandigd, waarin een uiterste termijn van dinsdagmiddag 12.00 uur is gesteld.

Daarmee geldt nu een tweesporenbeleid, waarbij de voorkeur vanzelfsprekend nog uitgaat naar een door de provincie aan te dragen oplossing. Aan dit spoor van overleg is nu echter het juridische spoor van lastgeving en uiteindelijk dwangmiddelen toegevoegd. Want een verlenging van het verblijf aan de Schiestraat in Noordwijk van langer dan enkele dagen is voor het gemeentebestuur uitgesloten. De locatie leent zich hier niet voor, te meer daar deze straat weer voor het doorgaande verkeer is opengesteld. De afgelopen weken was de straat wegens werkzaamheden aan één kant afgesloten.

Namens het gemeentebestuur van Noordwijk,

drs. J.W. van der Sluijs
Burgemeester

Noordwijk, 9 november 2001
AJZ/Communicatie, tel. 071-3660451

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie