Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Geen belasting op schenking ter betaling medische hulp

Datum nieuwsfeit: 09-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Financien
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Financien

Samenvatting:
De staatssecretaris heeft goedgekeurd dat heffing van schenkingsrecht achterwege kan blijven wegens schenkingen aan een rechtspersoon met als doel de bekostiging van in het buitenland te verrichten medische hulp aan een patiënt.

Schenkingen aan instelling
met als doel de bekostiging
van medische hulp

Belastingdienst/Centrum voor proces- en productontwikkeling, domein belastingen op arbeid en vermogen

Besluit van 9 november 2001, nr. CPP2001/2965M

De directeur-generaal Belastingdienst heeft namens de staatssecretaris van Financiën het volgende besloten.

Met toepassing van artikel 63 van de Algemene wet inzake rijksbelastingen in samenhang met artikel 67, eerste lid, onderdeel 1 van de Successiewet 1956 heb ik goedgekeurd dat heffing van schenkingsrecht achterwege kan blijven wegens schenkingen aan een rechtspersoon met als doel de bekostiging van in het buitenland te verrichten medische hulp aan een patiënt.

In het onderwerpelijke geval ging het om een kind dat een operatie moest ondergaan die in Nederland niet kon worden uitgevoerd. De kosten van de operatie werden niet door de zorgverzekeraar vergoed en de ouders van het kind hadden onvoldoende middelen om die kosten te betalen.

Voorts heb ik aanleiding gevonden de bevoegdheid om artikel 63 van de Algemene wet inzake rijksbelastingen toe te passen voor gevallen als het onderhavige, te mandateren aan de voor de verzoeker competente eenheid van de belastingdienst.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie