Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Start project parkeer wijzer gemeente Leek

Datum nieuwsfeit: 09-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Leek
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Leek

Persinfo gemeente Leek, 29 okt 2001

afdeling Bestuurszaken en voorlichting
tel. 0594 - 551569
fax. 0594 - 517512

START PROJECT PARKEER WIJZER

Op vrijdag 9 november a.s. vindt de start plaats van het project Parkeer Wijzer bij basisschool De Tweesprong aan de Oldenoert 23 te Leek. Om 11.00 uur zal een gele zone geopend worden waar niet meer geparkeerd mag worden. Leerlingen van de school zullen door middel van het uitreiken van gele waarschuwingskaarten voor handhaving van het parkeerverbod zorgen. Dit is één van de maatregelen om het probleem van de vele auto's die bij de school parkeren het hoofd te bieden. Al deze auto's zorgen voor een zeer onoverzichtelijke situatie bij de ingangen van de school. De Tweesprong, 3VO afdeling Leek en de gemeente hebben daarom samengewerkt om tot een oplossing te komen. Naast de (onofficiële) gele zone is meer ruimte bij de school gecreëerd om fietsen neer te zetten. Met deze maatregelen wordt gehoopt dat meer mensen op de fiets naar school zullen gaan en dat de verkeerssituatie bij de drie ingangen van de school overzichtelijker wordt.

Voor het aanduiden van de gele zone is een ontwerpwedstrijd op De Tweesprong georganiseerd. Het winnende verkeersbord zal op 9 november onthuld worden.


---

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie