Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Promotie: modellen voor nucleon-nucleon voldoen nog niet

Datum nieuwsfeit: 09-11-2001
Bron: Rijksuniversiteit Groningen
Zoek soortgelijke berichten
Rijksuniversiteit Groningen

Modellen voor nucleon-nucleon 'bremsstrahlung' voldoen nog niet

Nucleon-nucleon bremsstrahlung is een van de meest fundamentele reacties die ons iets kan leren over de wisselwerking tussen kerndeeltjes: de nucleon-nucleon interactie. Bremsstrahlung is een inelastisch botstingsproces waarbij een lichtdeeltje, een foton, ontstaat. Om een volledig begrip te krijgen van nucleon-nucleon bremsstrahlung is het wenselijk naast proton-proton bremsstrahlung ook proton-neutron bremsstrahlung te meten. Omdat een neutron elektrisch neutraal is stuiten we echter op experimentele problemen. In het onderzoek van Marcel Volkerts is proton-deuteron bremsstrahlung onderzocht waarbij een hoogenergetisch proton op een deuteron (een proton en een neutron) wordt geschoten. Door alle ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie