Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gunstig toekomstperspectief voor viskweek in Nederland

Datum nieuwsfeit: 09-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Productschap Vis
Zoek soortgelijke berichten
Productschap Vis


Datum: 8 november 2001

Gunstig toekomstperspectief voor viskweek in Nederland

Rijswijk, Vandaag stuurt het Productschap Vis de Beleidsnota Viskweek uit naar de visserijwoordvoerders in de Tweede Kamer. Het toekomstperspectief voor de aquacultuur is gunstig en er is voldoende potentie en ambitie om daar invulling aan te geven. Met een toenemende vraag naar vis en het goede imago van vis -gezond, lekker en veilig- kan de aquacultuur in deze behoefte voorzien.

Nederland heeft zich met de kennis van het zogenaamde recirculatiesysteem in de visteelt (aquacultuur) een goede, milieuvriendelijke kweekmethode verworven en heeft daarmee een kennisvoorsprong op het buitenland opgebouwd.

Het is daarom belangrijk dat er kaders ontwikkeld worden waarbinnen de aquacultuur zich verder kan ontwikkelen. Duidelijke wet- en regelgeving om de goede concurrentiepositie te kunnen behouden is dan ook een noodzaak. Dit betreft onder meer regelgeving op het gebied van voedselveiligheid en dierenwelzijn. Hierbij is een belangrijke rol weggelegd voor de overheid.

"Het is de eerste beleidsnota op het gebied van viskweek die het productschap uitbrengt. We rekenen erop dat de nota een goede basis is voor het opzetten van regelgeving die de viskweeksector nodig heeft", zegt voorzitter Dick Langstraat.

Andere speerpunten voor de komende jaren zijn het verhogen van de productie van kweekvis, het kweken van nieuwe soorten en het onderzoeken van de mogelijkheden voor het kweken van vissoorten in de kustwateren, riviermondingen en deltas.

Klik hier voor de gehele tekst van de beleidsnota (Acrobat Reader)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie