Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Verkeersactie in Bevrijdingslaan Gent

Datum nieuwsfeit: 09-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Gent

V e r k e e r s a c t i e i n d e B e v r i j d i n g s l a a n (09/11/2001)

In november organiseert de Stad Gent een verkeersactie in de Bevrijdingslaan, Phoenixstraat en omgeving om een aantal overtredingen aan te pakken. De buurtraad lanceerde onlangs de actie Propere en prettige wijk. De Stadswacht, het buurtcentrum Brugse Poort, de Politie en de Dienst Mobiliteit sloegen de handen in elkaar en willen onder andere volgende problemen aanpakken :

snelheidsovertredingen

fout parkeren

onrechtmatige inname van de openbare weg voor kraampjes en uitstallingen

respecteren van zebrapaden

Eind oktober heeft de Stadswacht aan alle bewoners van de Bevrijdingslaan-Phoenixstraat en zijstraten een brief bezorgd met de aankondiging van de actie. De bewoners kregen meteen een tweetal kaartjes die ze kunnen gebruiken om overtreders aan te spreken. Ze hebben betrekking op parkeren in dubbele file en parkeren op fiets- en voetpaden.

Van 5 tot 9 november houdt de Stadswacht vervolgens controle op mogelijke overtredingen en treedt ze preventief op. IVAGO doet tot eind november extra inspanningen om de straten en pleinen een bijkomende schoonmaakbeurt te geven.

Van 10 november tot 10 december tenslotte houdt de politie een verscherpt toezicht op alle mogelijke verkeers- en andere overtredingen en zal ze processen-verbaal opstellen.

Om de actie extra in de kijker te zetten, is samen met de buurtbewoners een nieuwe affiche ontworpen waarop de "Flikken" Vanneste en Selattin onder het motto "Snelle jongens rijden traag" aandacht vragen voor traag en veilig verkeer. Deze affiches zijn beschikbaar in het buurtcentrum Brugsepoort, Kokerstraat 36 in Gent. Ook extra exemplaren van de kaartjes tegen verkeerd parkeren kunnen er worden opgehaald.

Snelle jongens rijden traag

Gentenaars die de affiche "Snelle jongens rijden traag" met de flikken Selattin Ates en Ben Vanneste graag ontvangen om voor hun raam te hangen, kunnen die aanvragen bij de Dienst Mobiliteit (Woodrow Wilsonplein 1, 9000 Gent,

tel. (09)266 77 64, fax (09)266 77 79, e-mail (mobiliteit@gent.be)) of afhalen in de stadswinkel in het stedelijk Administratief Centrum, Woodrow Wilsonplein 1 in Gent (open elke werkdag van 9 tot 17 uur, op
woensdag tot 18.30 uur en op zaterdag van 9 tot 11 uur).
Informatie

Buurtcentrum Brugse Poort, Kokerstraat 36, 9000 Gent, tel. (09)227 17 66,

fax (09)216 64 69, e-mail (brugsepoort@risogent.be)

Bevoegd


- de heer Frank Beke, burgemeester.


- mevrouw Martine De Regge, schepen van Sociale Zaken, Huisvesting en Emancipatie.


- mevrouw Karin Temmerman, schepen van Stedenbouw en Mobiliteit.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie