Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Positieve ervaringen experimenten Stad & Milieu nu benutten

Datum nieuwsfeit: 09-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van VROM
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

Positieve ervaringen met experimenten Stad & Milieu nu al benutten (9-11-2001)


De ervaringen met het project Stad & Milieu zijn zo positief, dat deze nu al benut moeten worden bij de verdere ontwikkeling van ander beleid, zoals het Nationaal Milieubeleidsplan 4, de Vijfde Nota Ruimtelijke Ordening en het Investeringsbudget Stedelijke Vernieuwing. Het kabinet wil daarvoor niet de eindevaluatie van het project in 2004 afwachten. Dat staat in het kabinetsstandpunt over de Tussenevaluatie van het project Stad & Milieu dat minister Pronk deze week naar de Eerste en Tweede Kamer heeft gestuurd.

Stad en milieuDoel van het project
Stad & Milieu is de integrale aanpak van probleemlocaties in de stad te stimuleren en een kwaliteitsimpuls te geven. Daarbij bestaat de mogelijkheid om onder voorwaarden af te wijken van bestaande milieunormen. Het eventueel inbouwen van een structurele afwijkingsmogelijkheid is onderwerp van de eindevaluatie in 2004. Opvallend is overigens dat de meeste gemeenten oplossingen binnen de bestaande regelgeving weten te vinden.

U kunt op onderstaande pagina het kabinetsstandpunt downloaden PDF-bestand 158 kB)
(bron: www.vrom.nl/pagina.html?id=5737)

---

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie