Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Maatregelen Lambooylaan en Hoge Naarderweg Hilversum

Datum nieuwsfeit: 09-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Hilversum
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Hilversum

Maatregelen Lambooylaan en Hoge Naarderweg
Burgemeester en wethouders stellen maatregelen voor om een einde te maken aan het sluipverkeer door de Burgemeester Lambooylaan en de verkeersonveilige situaties op de Hoge Naarderweg. Het gaat hier om een paar negatieve effecten van de recente voltooiing van de Centrumring en het daaraan gekoppelde omdraaien van de rijrichting op de Koninginneweg.
Het autoverkeer moet nu volgens het Hilversumse wegenplan vanuit het centrum richting Bussum rijden via het Melkpad en de Hoge Naarderweg, maar veel automobilisten rijden om tijd te winnen met vaak hoge snelheid door de Burgemeester Lambooylaan en de Sumatralaan. Om aan deze ongewenste ontwikkeling een eind te maken wordt een afsluiting voor autoverkeer in de Burgemeester Lambooylaan voorgesteld.
Niet iedereen rijdt via de Burgemeester Lambooylaan naar Bussum, veel automobilisten kiezen voor de bedoelde rijroute over de Hoge Naarderweg. De toename van het autoverkeer op de Hoge Naarderweg - de bus rijdt er sinds kort ook - zorgt binnen het smalle wegprofiel met ook nog eens chaotische geparkeerde auto's voor levensgevaarlijke situaties, met name voor fietsers en voetgangers. Om de veiligheid ter plaatse te verbeteren beogen b. en w. om vooruitlopend op de herinrichting die pas over een aantal jaren aan de orde is, nu versneld het in Plan Wegen voorziene éénrichtingsverkeer op de Hoge Naarderweg in te stellen, vanaf het Melkpad richting Insulindelaan. Realisering van de voorstellen laat nog tot het voorjaar op zich wachten. Er wordt eerst een inspraak- en definitieve besluitvormingsronde gehouden, waarna nog een
verkeersbesluitenprocedure moet worden gevolgd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie