Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Maatregelen tegen overlast rond sporthal zuilen Utrecht

Datum nieuwsfeit: 09-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Utrecht
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Utrecht

MAATREGELEN TEGEN OVERLAST ROND SPORTHAL ZUILEN

Om de overlast in en rond sporthal Zuilen aan de Burgemeester Norbruislaan tegen te gaan, hebben de gemeente, de politie in district Utrecht-Noord, welzijnsorganisatie Portes en wijkbureau Noordwest een aantal acties afgesproken. De gemeente sloot de sporthal dinsdag- en woensdagavond omdat een groep jongeren de bezoekers en medewerkers van de sporthal intimideert en bedreigt. Inmiddels is de sporthal weer open.

Zo is afgesproken dat het Asterix-team en de wijkagent vaker zullen surveilleren in de omgeving van de sporthal en mogelijk zal ook het Cityteam bijstand verlenen. Verder zullen de gemeente, wijkbureau Noordwest, sporthal Zuilen en de welzijnsorganisatie Portes alle incidenten bij de politie melden en gegevens uitwisselen die nodig zijn om de overlast van jongeren te stoppen. Vernielingen en schade aan (de omgeving van) de sporthal zullen zo snel mogelijk hersteld worden. Wijkbureau Noordwest zal optreden als centraal meldpunt voor alle signalen van overlast.

Deze acties volgen uit een overleg dat vrijdagochtend op initiatief van wethouder Spekman plaatsvond tussen gemeente Utrecht, politie, welzijnsorganisatie Portes en wijkbureau Noordwest. Afgelopen dinsdag en woensdag sloot de gemeente sporthal Zuilen om half vijf 's avonds omdat de veiligheid van de mensen die er sporten en werken gevaar liep.

Alle aanwezigen bij het overleg zijn het erover eens dat de tolerantiegrens hier wordt overschreden en dat deze overlast onacceptabel is. De sporthal is donderdagmiddag weer opengegaan. Wel zijn er twee beveiligingsmensen aangesteld die de beheerder van de sporthal bijstaan.

Utrecht, 9 november 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie