Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Herfkens op vijfde Nationaal Congres Soa*Hiv*Aids

Datum nieuwsfeit: 09-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Stichting Aids Fonds
Zoek soortgelijke berichten
Stichting Aids Fonds

Herfkens op vijfde Nationaal Congres Soa*Hiv*Aids (9 november 2001)

Ter gelegenheid van Wereld Aids Dag (1 december) houden het Aids Fonds en de Stichting soa-bestrijding op vrijdag 30 november het jaarlijkse congres over soa, hiv en aids in de RAI te Amsterdam. Het programma van het congres belicht zowel nationale als internationale aspecten van aids- en soa-problematiek. Minister Eveline Herfkens van Ontwikkelingssamenwerking zal het congres afsluiten.

Het vijfde Nationaal Congres Soa*Hiv*Aids wordt gehouden precies één jaar na de oprichting van STOP AIDS NOW!, een initiatief van het Aids Fonds en de vier ontwikkelingsorganisaties Hivos, ICCO, Memisa en Novib. Dit initiatief werd destijds direct bij de start door de minister verwelkomd. Inmiddels is er het afgelopen jaar wereldwijd veel gebeurd op het terrein van de internationale bestrijding van hiv/aids.

Niettemin blijft aandacht voor een mondiale aanpak van de aidsproblematiek onverminderd nodig, hetgeen weerspiegeld wordt in de programmering van het congres. Prof. dr. Joep Lange, hoogleraar interne geneeskunde in het AMC en president elect van de International AIDS Society, zal spreken over hiv-behandeling in Nederland en ontwikkelingslanden. Goedele Liekens, ambassadrice van de Verenigde Naties, vertelt over haar ervaringen tijdens een reis met westerse tieners in Botswana, een land waar aids een grote stempel drukt op het dagelijks leven. Minister Eveline Herfkens van
Ontwikkelingssamenwerking bespreekt de rol van de Nederlandse overheid in de internationale aids- en soa-bestrijding.

Ook voor de situatie in Nederland is uitgebreid aandacht. Ton Coenen, directeur van de Stichting soa-bestrijding, presenteert de actuele stand van zaken rondom soa en hiv. Han Fennema, hoofd van de geslachtsziektenpolikliniek van de GG&GD Amsterdam spreekt over de toekomst van een actief soa- en hiv-testbeleid in Nederland. De Raad Jongeren en Bevolking organiseert met en door jongeren een debat over soa, hiv en aids. Daarnaast bevat het programma diverse workshops, debatten en voordrachten.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie