Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

BroadVision benoemd Fran Barton als Chief Financial Officer

Datum nieuwsfeit: 09-11-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht

BroadVision's business update oktober 2001

Houten, 9 november 2001 - BroadVision Inc. (Nasdaq: BVSN, Neuer Markt: BDN), 's werelds toonaangevende leverancier van gepersonaliseerde selfservice e-business applicaties, presenteert vandaag de meest recente ontwikkelingen binnen haar bedrijf. Deze maand een overzicht van belangrijke ontwikkelingen op het gebied van technologie, producten en samenwerking met klanten en partners.


* BroadVision benoemd Fran Barton als Chief Financial Officer
* Bedrijfsresultaat derde kwartaal 2001

* BroadVision biedt volledige serie applicaties op de nieuwe IBM eServer aan

* Nieuws over klanten van BroadVision: Frontera, France Telecom, Peppers and Rogers Group, Bank of America, US Air Force en City of Chicago

over BroadVision

BroadVision benoemd Fran Barton als Chief Financial Officer

Deze maand is Fran Barton benoemd tot Chief Financial Officer van BroadVision. Barton, 54 jaar oud, was voorheen onder meer werkzaam als Senior Vice President en CFO voor Advanced Micro Devices (AMD). Gedurende de periode dat Barton werkzaam was bij AMD behaalde dit bedrijf in 2000 een recordomzet van 4.6 miljard dollar en een netto resultaat van 1 miljard dollar. In de daaraan voorafgaande periode was de nieuwe Chief Financial Officer van BroadVision actief als Vice President en CFO van Amdahl Corporation. Hij speelde daar een belangrijke rol in het winstgevend maken van de organisatie nadat deze 4 jaar lang verlies had geleden. In de periode daarvoor was Barton Vice President en CFO van Digital's Personal Computer divisie en zag hij de winst van deze tak groeien van 40 miljoen dollar tot een miljarden organisatie die op eigen benen stond. Fran Barton brengt zeer veel operationele ervaring met zich mee.

Bedrijfsresultaten derde kwartaal 2001 bekend

Deze maand heeft BroadVision haar bedrijfsresultaat over het derde kwartaal van 2001 bekend gemaakt. De opbrengsten over het derde kwartaal bedragen 51,2 miljoen dollar. Ter vergelijk, in het voorafgaande kwartaal werd 57,4 miljoen dollar omgezet. Hierdoor bedraagt het pro forma netto verlies over het derde kwartaal van 2001 16,7 miljoen dollar (0,06 dollar per aandeel). In de berekening zijn afschrijving van goodwill, aangekochte technologieën, herstructureringskosten en ontwikkelingskosten voor nieuwe technologieën niet meegenomen.
"De macro-economische condities zijn moeilijk gebleven in het afgelopen kwartaal. Daarom vind ik onze prestaties hoopgevend. Onze klanten blijven immers voor BroadVision kiezen als sleutel voor hun e-business initiatieven en activiteiten. In de huidige situatie is het aantonen van meetbare ROI met onze applicaties een groot voordeel gebleken, dit geeft ons vertrouwen dat we met onze enterprise selfservice boodschap op het juiste spoor zitten", vertelt Dr. Pehong Chen, president en CEO van BroadVision. "Voor wat betreft onze interne organisatie ben ik met name positief over de kostenbeheersingsprogramma's die wij de afgelopen 9 maanden ontplooid hebben. Dit leverde ons een besparing op operationele kosten van 65 miljoen dollar per kwartaal op, ofwel een besparing van 49% sinds het begin van dit jaar."

BroadVision biedt volledige serie van haar enterprise selfservice applicaties aan op de nieuwe eServer van IBM

BroadVision deelde deze maand mee dat zij wil overgaan tot het introduceren van de volledige serie enterprise selfservice applicaties op de nieuwe eServer pSeries 690 van IBM. De nieuwe eServer, in oktober 2001 door IBM geïntroduceerd, is uitgerust met 32 POWER4 processoren, de eerste dual-processor computerchip ter wereld. Door gebruik te maken van de nieuwe IBM server kan BroadVision tegemoet komen aan de hoge eisen die klanten hebben ten aan zien van de technologie die noodzakelijk is voor het uitvoeren van hun e-business initiatieven. De combinatie van BroadVision applicaties en de nieuwe IBM eServer levert klanten de betrouwbaarheid en schaalbaarheid, die noodzakelijk is voor hun e-business infrastructuur. "IBM's nieuwe p690 server biedt BroadVision klanten nieuwe schaalbaarheids- en prestatieniveau's voor hun kritieke enterprise selfservice applicaties", zegt Chris Grejtak, Executive Vice President en Chief Marketing Officer van BroadVision. "AIX is een belangrijke operationele omgeving voor onze klanten. Wij onderhouden een nauwe samenwerking met IBM om zo onze klanten altijd hoogwaardige, schaalbare, veilige en open selfservice oplossingen aan te kunnen bieden. Oplossingen kunnen gebaseerd zijn op BroadVision, AIX, DB2 Universal Database en WebSphere Application Servers."

NIEUWS OVER KLANTEN VAN BROADVISION
BroadVision en Frontera leveren enterprise selfservice oplossingen voor Custom Nutrition Services (CNS)

Frontera ging deze maand live met een direct-to-consumer e-business oplossing van BroadVision voor Custom Nutricion Services (CNS). De site, die is gebouwd door BroadVision's ASP (Application Service Provider) partner Frontera, maakt gebruik van de BroadVision's suite van enterprise selfservice applicaties. Frontera heeft bij de bouw van de site gebruik gemaakt van onder meer BroadVision Retail Commerce om een kant en klaar e-commerce systeem te ontwikkelen. Met het systeem is het mogelijk om voedingsprogramma's van zowel huismerken als reguliere merken aan partners te verstrekken. CNS ontwikkelt gepersonaliseerde voedingsprogramma's voor artsen, consumenten en werkgevers. Door samenwerking met gespecialiseerde partners, zoals het Pritikin Longevity Center, is CNS in staat haar gebruikers uitgebreide voedingsprogramma's, gepersonaliseerde gezondheidsinformatie en zelfs voedingstoetsen aan te bieden. Deze eerste CNS site is ontwikkeld in minder dan 90 dagen. ASP partner Frontera, verantwoordelijk voor de bouw van de site, rapporteerde dat de ASP implementaties van de BroadVison applicaties geresulteerd hebben in een aanzienlijke kostenbesparing voor CNS. Er is maar liefst 90% op personeelskosten, 50% op kosten voor hardware en hosting en 22% op kosten voor softwarelicenties bespaard.

France Telecom lanceert BroadVision ondersteunde portaal voor het midden- en kleinbedrijf klanten

Deze maand lanceerde France Telecom haar met BroadVision gebouwde portaalsite Bizao(www.bizao.com). Bizao is een portaal voor het midden- en kleinbedrijf dat diensten levert om bedrijfsprocessen te optimaliseren, op een effectieve manier kosten te beheersen en dienstverlening verder te ontwikkelen. France Telecom maakte bij de ontwikkeling van deze site onder meer gebruik van BroadVision One-To-One Enterprise en BroadVision One-To-One Publishing.
"Bizao is ontwikkeld om op flexibele wijze te voorzien in de grote behoefte aan online service diensten die in het midden- en kleinbedrijf bestaat", vertelt Christophe Marneffe, directeur van Bizao. "BroadVision was de perfecte oplossing voor ons, omdat het mogelijkheden voor personalisatie en rechtenadministratie biedt en tegelijk intranet en extranet community management functies heeft, die wij nodig hebben om ons serviceplatform te kunnen bouwen. Ook maakte BroadVision's technologie het mogelijk om de site snel te ontwikkelen".

BroadVision technologie is eerste keus voor Peppers and Rogers Group

Pepper and Rogers Group, de managementconsultancy organisatie gespecialiseerd in one-to-one customer-based business strategieën, heeft haar nieuw ontworpen en technisch verfijnde website www.1to1.com met BroadVision technologie gebouwd.
"Het net is een krachtig instrument dat uitstekend geschikt is voor het toepassen van one-to-one personalisatie strategieën en tactieken", zegt Steve Skinner, president en CEO van Peppers and Rogers Group. "We hechten er grote waarde aan dat onze eigen website onze persoonlijke visie communiceert en dat het onze unieke 'relationship building methodology' representeert waarmee we ons positioneren als de leider in de CRM advies arena."

Bank of America maakt haar debuut met "My Bank of America"

Bank of America, Amerika's toonaangevende leverancier van online financiële diensten, deelde deze maand mee dat zij de website 'My Bank of America' heeft gelanceerd. De site biedt klanten integraal toegang tot hun online rekeninginformatie en tot de relevante instrumenten, zoals inhoud en informatie, die ze nodig hebben om hun geld beter te beheren en hun leven eenvoudiger te maken. De gratis service voor online banking klanten combineert de voordelen van het samenvoegen van rekeningen (veilige toegang tot online rekeningen met één eenvoudig identificatiebewijs en password) met de mogelijkheid de site aan te passen naar hun persoonlijke behoeften. Momenteel is de site slechts in enkele delen van de Verenigde Staten beschikbaar. Medio 2002 zal 'My Bank of America' in het hele land beschikbaar zijn.

US Air Force kiest BroadVision voor haar bedrijfsbrede portaalinitiatieven

In de maand oktober maakte BroadVision eveneens bekent dat de US Air Force BroadVision enterprise selfservice applicaties, waaronder BroadVision InfoExchange Portal, heeft gekozen voor haar bedrijfsbrede portaalinitiatieven. De derde versie van het US Air Force portaal zal 1,2 miljoen personeelsleden toegang bieden tot een breed scala aan informatie en diensten. Het nieuwe portaal zal informatie van honderden databases en applicaties verenigen om zodoende geautoriseerde gebruikers toegang te bieden tot informatie variërend van personeelsdata tot frontlinie gevechtsinformatie. De US Air Force selecteerde BroadVision InfoExchange Portal nadat ze een uitgebreide evaluatie van zes maanden hadden afgerond. De evaluatie, van 22 leveranciers, was gebaseerd op meer dan honderd specifieke criteria die door de US Air Force geïdentificeerd waren zoals; schaalbaarheid, ondersteuning voor meerdere platformen, veiligheid, hoogstaande personalisatie, ondersteuning van open standaarden zoals J2EE, klanttevredenheid en succes.
"We waren in het bijzonder onder de indruk van BroadVision's technologie en de het succes van andere met BroadVision gerealiseerde e-government initiatieven", aldus Lt Col Mark Bryant, Air Force Portal Program Manager.

City of Chicago ontwikkelt innovatieve e-government initiatieven met BroadVision's Enterprise Selfservice Applicatie Suite

City of Chicago heeft haar site gestandaardiseerd met BroadVision's serie van enterprise selfservice applicaties, zoals BroadVision InfoExchange Portal en BroadVision Billing, om haar verschillende e-government initiatieven te kunnen ontwikkelen.
"City of Chicago is onder de indruk van de mogelijkheden die BroadVision's software biedt", zegt Chris O'Brien, Chief Information Officer van Chicago-stad. "Wij zijn van plan om enkele van de meest vooruitstrevende e-government diensten aan te bieden, die op dit moment beschikbaar zijn en hiermee Chicago als voorbeeld te laten dienen voor andere steden."

Over BroadVision

BroadVision (Nasdaq: BVSN, Neuer Market: BDN) enterprise selfservice applicaties veranderen de manier waarop bedrijven zaken doen naar een gepersonaliseerd selfservice model. Dit levert voor bedrijven direct meerwaarde op, doordat dit model groei stimuleert, kosten reduceert en productiviteit vergroot. Toonaangevende wereldwijde bedrijven gebruiken BroadVision om hun enterprise selfservice initiatieven te ondersteunen. Door gebruik te maken van het web en draadloze apparatuur is het mogelijk om overal, eenduidig gepersonaliseerde informatie uit te wisselen waardoor synergie ontstaat tussen klanten, werknemers en partners.

Noot voor de redactie (

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...

BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in Kezzler
BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in toonaangevend serialisatiebedrijf Kezzler Oslo, Noorwegen-(BUSINESS WIRE)- Kezzler AS, een leider op het gebied van...

W Amsterdam BANK-gebouw opent kluisdeuren
W Amsterdam BANK-gebouw opent kluisdeuren AMSTERDAM-(BUSINESS WIRE)- Vandaag vindt de officiele opening plaats van BANK, het tweede gebouw van W...

IFF Appoints Richard O'Leary Executive Vice President & Chief Officer
IFF Appoints Richard O'Leary Executive Vice President & Chief Financial Officer NEW YORK-(BUSINESS WIRE)- Regulatory News: International Flavors & Fragrances...