Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Drugsvondst in coffeeshop Amsterdam

Datum nieuwsfeit: 09-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
Zoek soortgelijke berichten
Politie Amsterdam-Amstelland

Drugsvondst in coffeeshop
9-11-2001. Donderdagavond hield de politie bij een controle in een coffeeshop in de binnenstad een 38-jarige Amsterdammer aan. Daarbij werd een aanzienlijke hoeveelheid softdrugs aangetroffen en in beslag genomen. De verdachte liep op het moment van controle rond in de coffeeshop. Daar plaatste hij een rugtas die hij bij zich droeg achter de bar. In de tas trof de politie een hoeveelheid hasjiesj, wiet en 160 joints aan. De man werd aangehouden en bij een daarop volgende huiszoeking in een woning in Amsterdam-West vond de politie nog eens circa drie kilo softdrugs en verpakkingsmateriaal. De verdachte is in verzekering gesteld.

---

Duimtop afgebeten
9-11-2001. Donderdagochtend vroeg raakte een 56-jarige man uit Amsterdam-Oost gewond aan zijn hand. Tijdens een burenruzie werd het topje van zijn rechterduim afgebeten door zijn 49-jarige opponent. Daarnaast werd zijn hoofd met een schroevendraaier bewerkt. Na een zoekactie op straat werd het stukje lichaamsdeel gevonden en samen met het slachtoffer overgebracht naar een ziekenhuis. De dader is aangehouden en in verzekering gesteld.


---

Autokraker aangehouden
9-11-2001. Donderdagavond hield de politie in Diemen een 31-jarige man uit Almere aan die op heterdaad werd betrapt bij een auto-inbraak. Een oplettende buurtbewoner zag de man op een parkeerplaats rondstruinen en vertrouwde het niet. Toen hij even later een auto openbrak werd de politie gebeld. Agenten kwamen snel ter plaatse en hielden de man aan. Op de parkeerplaats bleken nog drie autos te zijn beschadigd. De verdachte is ingesloten.


---

Brand in bergingsbox
9-11-2001. De brandweer moest er aan te pas komen bij een brand in een box onder de flat Frissenstein. De brand kon snel worden geblust en de schade bleef beperkt. De oorzaak van de brand is nog niet bekend, maar brandstichting wordt niet uitgesloten.


---

Brand in woning
9-11-2001. Donderdagmiddag rukten brandweer en politie uit naar een brand in een woning aan de Korenbloemstraat. De brand werd snel geblust, maar de woning raakte zwaar beschadigd. De bewoners zijn tijdelijk elders ondergebracht. Hoe de brand is ontstaan is nog niet duidelijk.


---

Aanrijding Haarlemmerplein
9-11-2001. Op het Haarlemmerplein raakten gisterenmorgen een auto en een abri zwaar beschadigd toen een automobilist na een uitwijkmanoeuvre het bushokje ramde. Een fietser die door de automobilist werd ontweken kwam ten val, maar niemand raakte gewond. De bestuurder van de auto verklaarde dat hij plotseling moest uitwijken voor de fietser die tussen een aantal geparkeerde autos vandaan kwam.


---

Zakkenrollers aangehouden
9-11-2001. Donderdagmiddag hield een zakkenrollersteam twee mannen aan als verdachten van een aantal pogingen tot zakkenrollerij. De mannen werden door agenten in burger op heterdaad betrapt toen zij mensen benaderden en probeerden hun tas te rollen. Na een aantal mislukte pogingen besloten zij tot actie over te gaan en de mannen aan te houden. Het tweetal dat geen vaste woon- of verblijfplaats heeft is ingesloten en in verzekering gesteld.

Spookautos van de weg
9-11-2001. Woensdag zijn bij een gerichte actie door de wijkteams Ganzenhoef en Remmerderplein in Amsterdam-Zuidoost 16 spookautos van de weg gehaald. Het betreft onder andere geparkeerde autos die voor de export zijn aangemeld en autos waarvan het kenteken is geschorst. Er zullen naheffingen komen van de belastingdienst gevolgd door een fikse boete. Een aantal autos zal worden vernietigd.

Bij de actie kregen de wijkteams ondersteuning van de Belastingsdienst, de afdeling bijzondere opsporing van de RICO (regionale incasso controle en opsporing), bureau Transport van de politie en personeel van de Milieupolitie. Het doel van deze actie was twee soorten overtredingen aan te pakken.

In het eerste geval betreft het autos die voor de export zijn aangemeld. Deze autos krijgen dan andere kentekenplaten en een verzekeringsbewijs voor de periode van twee weken. Binnen die twee weken moet de auto dan ook worden geëxporteerd.

In het tweede geval gaat het om geschorste kentekens waarbij de eigenaar geen verzekering of belasting behoeft te betalen. Dit laatste kan alleen onder voorwaarde dat de auto niet op de openbare weg komt. Als een auto staat geparkeerd op de openbare weg, dan is de eigenaar strafbaar.

Van enkele autos die er nog redelijk uitzagen zullen de eigenaren zich nog wel komen melden. Zij kunnen dan alleen hun eigendom terugkrijgen na het betalen van de naheffingen en boetes.

---

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie