Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Europees congres innovatie stedelijke vernieuwing Den Haag

Datum nieuwsfeit: 09-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Zuid-Holland
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Zuid-Holland

01-11-2001

Europees congres innovatie stedelijke vernieuwing Op 9 en 10 november a.s.

Commissaris van de Koningin dhr. J. Franssen van de Provincie Zuid-Holland overhandigt op vrijdag 10 november het eerste exemplaar van het boek ReUrbA: Restructuring Urbanised Areas. Deze overhandiging vindt plaats tijdens het internationale congres ReUrbA. Met dit congres wordt een periode van intensieve samenwerking over innovatieve stedelijke vernieuwing tussen een aantal Europese regio's en steden afgesloten.

Onder de titel ReUrbA wisselden de afgelopen jaren de regio's Saarland, Ile de France en Zuid-Holland en de steden Newcastle, Utrecht, Gouda en Leidschendam nauw ervaringen en kennis uit op het gebied van de stedelijke vernieuwing. De provincie Zuid-Holland trad daarbij als trekker op. De resultaten van deze Europese uitwisseling - die plaatsvond in het kader van het zogenaamde Interreg-programma - worden gepresenteerd op het ReUrbA congres dat op 9 en 10 november plaatsvindt in Den Haag. Dit wordt geen congres in de klassieke zin van het woord. Net als tijdens de samenwerking in de afgelopen jaren ligt het accent op een actieve uitwisseling met excursies en workshops.

Globaal ziet het programma er als volgt uit:

Vrijdagochtend 10 november
Welkom en inleiding op het congres door gedeputeerde dhr. Norder. Overhandiging 1e exemplaar boek ReUrbA: Restructuring Urbanised Areas door CdK Franssen.

Vrijdagmiddag
Excursies naar stedelijke vernieuwingsprojecten in Zoetermeer, Schiedam, Gouda en Amsterdam Zuid-Oost. De excursies worden afgesloten met workshops op locatie.

Vrijdagavond
Gezamenlijk diner met uitwisseling van de excursie-ervaringen.

Zaterdagochtend
Lezing van de heer Prof.dr.ing. Geert Teisman (Erasmus University Rotterdam)
Plenaire bijeenkomst met een forum van experts met discussie onder leiding van gedeputeerde dhr. M. Vissers over de meest opvallende aspecten uit de internationale samenwerking.
In het forum nemen plaats: Mr. Michel Sudarskis (Secretary General of INTA); prof. dr. Karl Ganser (IBA Emsherpark); Prof.dr.ing. Geert Teisman (Erasmus University Rotterdam); dr. ir. Luuk Boelens (Urban Unlimited); dr. Jon Coaffee (University of Newcastle upon Tyne).

Informatie voor de pers:
U bent bij deze uitgenodigd bij het congres aanwezig te zijn. De bijeenkomst start op vrijdagochtend om 9.30 uur in het Provinciehuis in Den Haag. Op zaterdag is de Haagse Lobby (boven de openbare bibliotheek in het gemeentehuis van Den Haag) congreslocatie. Tijdens het congres is er gelegenheid om met bestuurders van de provincie en/of vertegenwoordigers van de verschillende regio's en steden te praten. Voor meer informatie en aanmelding kunt u contact opnemen met de afdeling Communicatie van de provincie Zuid-Holland, René Bakker, tel. 070 441 75 22 of Saskia Borgers, tel. 070 441 65 76. Voor algemene informatie kunt u ook kijken op www.reurba.org

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie