Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

De nieuwe Ford Focus

Datum nieuwsfeit: 09-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Carros

De nieuwe Ford Focus

(09 november 2001)

De Ford Focus, de meest verkochte auto ter wereld, heeft met het nieuwe 2002 model een aantal exterieur wijzigingen ondergaan. Bovendien werd het aantal opties op de auto uitgebreid. Het uitrustingsniveau is op een hoger plan gebracht en een aantal technische noviteiten is doorgevoerd.

Nieuw uiterlijk
De Ford Focus heeft voor het nieuwe modeljaar enkele subtiele designwisselingen ondergaan. Beide bumpers hebben op de hoeken een nieuwe beschermstrip gekregen die het lakwerk van de in de carrosseriekleur meegespoten bumper vrijwaart van de krassen die in stadsverkeer zo makkelijk worden opgelopen.

De clignoteurlampen aan de voorzijde zijn verhuisd van de flanken van de bumper naar de koplampunits, om ze ook van parkeerschades te vrijwaren. De koplampunits zijn nu in twee compartimenten verdeeld: de nieuwe hoofd- en dimlichten zijn groot en rond en zijn duidelijk zichtbaar door heldere composietlenzen. Mistlampen, wanneer aanwezig, vinden een plek in de nieuw ontworpen voorbumper.

Verruimde standaarduitrusting
Ford heeft Focusrijders gevraagd suggesties te doen om de aantrekkelijkheid van de diverse uitrustingsniveaus te verhogen. Het resultaat is een nog luxueuzere Ghia, een nog comfortabelere Cool Edition, een nog sportievere Trend.

Airconditioning en een afstandbediening voor centrale portiervergrendeling zijn voortaan standaard op alle uitvoeringen. Standaard op de Focus Ghia zijn portiergrepen, beschermstrips op de wagenflanken en de bumpers in de carrosseriekleur en metaallak. Nieuw zijn ook de binnenbekleding, de leersoort van het stuurwiel, beenruimteverlichting en de materialen van de vloerbekleding. De nieuwe Focus 6000 audio cd-speler, 15-inch lichtmetalen velgen, dubbele portiervergrendeling met afstandbediening, alarm installatie en verwarmde elektrisch verstelbare buitenspiegels maken eveneens deel uit van de standaardvoorzieningen in de Focus Ghia.

De Focus Cool Edition heeft de centrale dashboardconsole nu in een nieuwe titaniumkleurige metallic finish. Dit type is nu voorzien van nieuwe stoelbekleding en heeft nieuw ontworpen wieldeksels. De sportiviteit van de Focus Trend wordt extra onderstreept door een met ieder bekleed stuurwiel, een satijn-aluminium instrumentenbehuizing, grijze titanium versnellingspookknop en gecapitonneerde stoelen met een keuze uit vier kleuren bekleding. Ook het onderstel van de Trend heeft een sportievere afstelling gekregen.

Nieuw in het Ford Focus leveringsprogramma is de vierdeurs uitvoering van de Cool Edition. Deze uitvoering is gelijk geprijsd als de vergelijkbare vijfdeurs uitvoering. Alle nieuwe modellen van de Ford Focus hebben een gedempte openingsgeleiding voor het dashboardkastje, asbakverlichting voorin en een nieuwe middenconsole. Zes nieuwe carrosseriekleuren zijn aan het al zo veelkleurige palet toegevoegd.

Nieuwe technieken
Eerder dit jaar heeft Ford op de Focus TDCi de baanbrekende tweede generatie common rail dieseltechniek geïntroduceerd, maar daarmee is de technische vernieuwing niet opgehouden. De nieuwe Focus is er verder leverbaar met:

* Nieuwe Xenon-koplampen, verkrijgbaar op de Trend en Ghia. Deze opmerkelijke verlichting met hoge intensiteit heeft standaard automatische hoogteregeling en geïntegreerde koplampreinigers

* Een nieuw hoogwaardig Easy sound system 6006 met een wisselaar voor zes cd's in het dashboard

* Een radio-navigatiesysteem RSN2 van Bosch, dat is gebaseerd op een cd-rom met toegevoegde informatie via RDS-TMC. Verbinding met de GPS--satellieten verloopt via een hybride antenne

* Een nieuwe topklasse airconditioning, met automatische elektronische temperatuurregeling, leverbaar op Trend en Ghia

* Een optionele automaat op de 2,0-liter 16V-uitvoering.

* Een nieuw elektrisch zonnedak voor extra comfort en veiligheid.

Schoon en zuinig
Bijna alle benzinemotoren voldoen aan de emissienorm, welke in 2005 van kracht wordt en komen van overheidswege in aanmerking voor een subsidieregeling. Voor 2002 is het bedrag vastgesteld op Euro 275 (Fl.606,-). Per 1 januari 2002 verleent de overheid bovendien een extra subsidie van Euro 500 (Fl.1191,86) op de Focus die in de categorie "zuinig" valt. Zo kan de koper van de nieuwe Ford Focus profiteren van een totaal voordeel van Euro 775 (Fl.1707,88). Een reden temeer om de nieuwe Focus op het verlanglijstje te zetten. De nieuwe Ford Focus 2002 is vanaf november in ons land leverbaar.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie