Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Hollands Midden

Datum nieuwsfeit: 09-11-2001
Bron: Politie Hollands Midden
Zoek soortgelijke berichten
Postbus 4240 Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 9 november 2001

Woninginbraak Hillegom (D1)
In een woning aan de Burgemeester Hermanslaan is op donderdag 8 november overdag ingebroken. Het inbrekersgilde kwam binnen door een raam te forceren. Uit de woning ontbreken onder andere geld, een fotocamera en een videocamera. De bewoners waren niet thuis op het moment van de inbraak.

Controle parkeerverordening Valkenburg (D2) Politie Hollands Midden heeft gisteren, 8 november, gecontroleerd op fout parkeren in Valkenburg. Er werden geen overtredingen aangetroffen.

Verkeersongeval Hazerswoude-dorp (D3) Gistermiddag, 8 november rond 17.30 uur, heeft een aanrijding tussen een bestelbus en een personenauto plaatsgevonden op de kruising van de Gemeneweg en de Hoogeveenseweg. Een 50-jarige automobilist uit Lagerak reed over de Gemeneweg. Bij de kruising met de Hoogeveenseweg wilde hij linksaf slaan richting Boskoop. Daarbij verleende hij geen voorrang aan de 26-jarige bestuurder van een bestelbus die op dat moment vanuit de richting van Boskoop de kruising naderde. Het gevolg was een aanrijding waarbij de 50-jarige man uit Langerak bekneld kwam te zitten in zijn voertuig. Hij is door de brandweer en het ambulancepersoneel uit de auto gehaald en samen met zijn 80-jarige bijrijdster uit Langerak naar het LUMC ziekenhuis gebracht. De bestuurder van de bestelbus kwam met de schrik vrij. Als gevolg van deze aanrijding is de Hoogeveenseweg enige tijd afgesloten geweest. Rond 19.30 uur is de Hoogeveenseweg weer vrij gegeven.

Onder invloed Alphen a/d Rijn (D5) Agenten van Politie Hollands Midden zagen vannacht, 9 november rond 02.30 uur, een voertuig slingerend over Provinciale weg N231 in Nieuwkoop rijden. De bestuurster, een 21-jarige vrouw uit Nieuwveen bleek gedronken te hebben. Na aanhouding werd zij meegenomen naar het politiebureau in Alphen a/d Rijn. Daar werd zij voorgeleid aan de hulpofficier van justitie en kreeg ze een rijverbod van vijf uur.

Verkeersongeval Nieuwerkerk a/d Ijssel (D6) Een 13-jarige fietsster uit Nieuwerkerk a/d Ijssel heeft op donderdag 8 november omstreeks 15.25 uur licht letsel opgelopen nadat zij was aangereden door een vrachtwagen. Een 20-jarige vrachtwagenchauffeur uit Reeuwijk reed vanaf een tankstation aan de Europalaan en wilde rechts de weg op draaien in de richting van de Hoofdweg. De fietsster reed op het fietspad aan de linkerzijde van de weg. De vrachtwagenchauffeur zag de fietsster niet toen hij de weg opdraaide. De fietsster probeerde de vrachtwagen nog te ontwijken maar kwam daarbij ten val. Het wiel van de vrachtwagen raakte de fietst. De fietsster liep kneuzingen op aan een arm.

Diefstal uit woning Waddinxveen (D6) In een woning aan de Vondellaan is op donderdag 8 november tussen 07.15 uur en 08.15 uur ingebroken. Men wist de woning binnen te komen door een bovenlicht te forceren. Vervolgens werd de gehele woning doorzocht. Weggenomen is onder andere een horloge en een portemonne.

Motorrijder verongelukt Waddinxveen (D6)
Een 39-jarige motorrijder uit Boskoop is op donderdag 8 november omstreeks 18.00 uur dodelijk verongelukt na een aanrijding met een 52-jarige automobilist uit Waddinxveen. De aanrijding gebeurde op het bedrijventerrein Coenecoop. De motorrijder kwam vanaf de Zuidelijke Dwarsweg en reed daarvandaan het bedrijventerrein op. Na een bocht naar links bij de kruising bij een voormalige verffabriek ontstond de aanrijding waarbij de motorrijder vermoedelijk voor de automobilist van de rechterzijde kwam. De Boskoper overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. De automobilist werd met licht lichamelijk letsel overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis. De politie stelt een onderzoek in naar de juiste toedracht van het ongeval.

Verkeersongeval Gouda (D7)
Donderdagmiddag 8 november is er op de kruising Rijsselseweg/Burgemeester Jamessingel een aanrijding geweest tussen een personenauto en een scooter. Een 54-jarige automobilist uit Woerden sloeg rechtsaf en gaf daarbij geen voorrang aan een 16-jarige scooterrijder uit Zevenhuizen die op het brom/fietspad er naast reed. De scooterrijder kwam ten val en is met een pijnlijke elleboog en knie overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis.

Verdachte inbraak aangehouden Schoonhoven (D8)
De politie heeft op donderdag 8 november omstreeks 02.10 uur een 44-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op verdenking van diefstal uit een woning aan de Haven eerder die nacht. De politie was de uit China afkomstige man eerder al tegengekomen op de Schoonhovenseweg in Bergambacht en sprak hem aan. De niet Nederlands sprekende man gaf aan naar Gouda te willen waarop de politie hem naar Gouda bracht. Terug in Schoonhoven werden de agenten aangesproken door twee personen die vertelden dat de uit China afkomstige man had ingebroken in hun woning. De politie in Gouda wist de man aan te houden ter hoogte van de Van Bergen Ijzendoornpark. De man die tijdelijk bij de bewoners inwoonde had een geldbedrag en sieraden weggenomen uit de woning. Alle goederen werden teruggevonden. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt. De politie heeft de man na verhoor overgedragen aan de vreemdelingendienst.

Auto in de sloot Lekkerkerk (D8) Een 20-jarige automobilist uit Lekkerkerk is vrijdagochtend 9 november rond 05.00 uur met zijn auto in de sloot langs de C.G. Roosweg terechtgekomen. Hij raakte eerst met zijn rechtervoorwiel in de berm. Hij kon niet meer stoppen en raakte een boom. Hierna is de auto gedraaid en 6 meter verder in de sloot tot stilstand gekomen. De Lekkerkerker is voor onderzoek naar het Groenehartziekenhuis overgebracht.

"Speelgoed" wapens Gehele regio De politie heeft op woensdag 7 november een scholier in Alphen aan den Rijn aangehouden die in het bezit was van een speelgoedpistool. Het pistool, een veerdrukwapen, lijkt dusdanig op een echt vuurwapen dat het onder de wet Wapens en Munitie valt. Een getuige zag de jongen op het schoolplein aan de Henry Dunantweg met het wapen en waarschuwde de politie. De politie stelde hierna een onderzoek in in de school. Ingevolge de wet Wapens en Munitie zijn alle lucht-, gas- en veerdrukwapens en speelgoedwapens, die lijken op echte wapens in Nederland verboden. Het maakt hierbij niet uit of deze wapens afwijkend van kleur zijn, bijv. rood, groen, geel enz. Ook speelgoedwapens gewonnen bij kermisatracties in Nederland kunnen onder de Wet Wapens en Munitie vallen. In het buitenland zijn deze wapens vrij te koop en worden door vakantiegangers gekocht als aandenken. Meestal ziet men geen gevaar in dit soort speelgoedwapens. Daar de wapens op het eerste gezicht niet van echt zijn te onderscheiden, zal de politie de bezitter van zo'n wapen met grote omzichtigheid benaderen. Het is vaak voor een politieman/vrouw niet waar te nemen of het betreffende wapen een speelgoed of een echt vuurwapen is. Voor de veiligheid wordt in alle gevallen uitgegaan van een echt vuurwapen.

Het advies van het Regionaal Bureau Wapens en Munitie van politie Hollands Midden is dan ook koop GEEN "speelgoed" wapens in het buitenland. Mocht u in het bezit zijn van een dergelijk wapen dan kunt u altijd contact opnemen met het Regionaal Bureau Wapens en Munitie van politie Hollands Midden. Tel. 071-5459796 of 071-5459659.

Noot van de redactie,

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie