Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Schenking voetballer Dudek aan Doe Een Wens Stichting

Datum nieuwsfeit: 09-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

DOE EEN WENS STICHTING NL

Dudek schenkt geld aan Doe Een Wens Stichting Nederland

Persbericht Woerden, 9 november 2001

Dudek schenkt geld aan Doe Een Wens Stichting Nederland

WOERDEN Afgelopen woensdag overhandigde Jurek Dudek een cheque van fl.46.966,16 aan de Doe Een Wens Stichting Nederland.

Dit bedrag is ontstaan uit een eerder dit jaar afgerond geschil dat Jurek Dudek en Jon Dahl Tomasson hadden met Feyenoord over de nabetaling van premies. Overeengekomen werd dat Feyenoord een bedrag beschikbaar zou stellen aan twee goede doelen. Tomasson heeft daarvoor het Sophia Kinderziekenhuis verkozen en Dudek de Doe Een Wens Stichting, aangezien hij zulke goede ervaringen heeft met deze stichting en zich hier al diverse malen voor heeft ingezet.

De Doe Een Wens Stichting was zeer blij met de cheque en zal dit bedrag gebruiken voor haar doelstelling: het vervullen van liefste wensen van kinderen van 3 tot 18 jaar met een levensbedreigende ziekte. Op 29 juni 2001 heeft de Stichting de 1000ste wens vervuld. De wensen variëren van het ontmoeten van de Teletubbies tot het zwemmen met dolfijnen. Om deze wensen financieel mogelijk te maken is de Doe Een Wens Stichting geheel afhankelijk van giften van particulieren, bedrijven en fondsen en natuurlijk van haar donateurs. De Doe Een Wens Stichting is een vrijwilligersorganisatie. Momenteel zijn er ongeveer 200 vrijwilligers, verspreid over 13 regios in het land, werkzaam voor de Doe Een Wens Stichting..

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie