Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Taxi belandt in de sloot in Delfzijl

Datum nieuwsfeit: 09-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Groningen
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Groningen, plaats: Diverse 9-11-2001
Politiebericht Groningen
Vrijdag 9 november 2001

Dagelijkse berichten

Veendam: automobilist onder invloed maakt brokken Een 27-jarige automobilist uit Veendam is donderdagavond door de politie aangehouden nadat hij op de Greidhoek in zijn woonplaats betrokken raakte bij een verkeersongeval. De man wilde met zijn auto linksaf slaan en een inrit inrijden. Daarbij ontstond een nagenoeg frontale aanrijding met een tegemoetkomende auto, bestuurd door een 23-jarige man, ook uit Veendam. De afslaande bestuurder bleek bij het politieonderzoek onder invloed van alcohol te verkeren. De ademanalyse wees een bloedalcoholgehalte uit van 0.8 promille. De man is na verhoor heengezonden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Muntendam: doorrijder aangehouden
In zijn woning in Muntendam heeft de politie donderdagmiddag een 55-jarige man aangehouden. De man wordt ervan verdacht onder invloed van drank een aanrijding te hebben veroorzaakt en daarna te zijn doorgereden. De man reed in zijn auto over de Nieuweweg in zijn woonplaats en botste door nog onbekende oorzaak tegen een geparkeerde auto, eigendom van een 27-jarige vrouw uit Muntendam. De man reed aanvankelijk direct na de aanrijding weg maar kon door de vader van de eigenaresse van de aangereden auto worden achterhaald en teruggebracht naar de plek van de aanrijding. Vanaf daar reed de man echter opnieuw weg maar kon door de gewaarschuwde politie thuis worden aangehouden. Hij bleek te hebben gedronken en werd naar het politiebureau gebracht. Daar werd bij de ademanalyse een bloedalcoholgehalte van 2.25 promille gemeten. De man is na verhoor heengezonden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor doorrijden na aanrijding en rijden onder invloed.

Nieuweschans: auto in sloot
Op de A7 bij Nieuweschans belandde donderdagavond een 37-jarige vrouw met haar auto in een sloot. De vrouw remde plotseling om een aanrijding met een overstekend dier voorkomen. Ze verloor daarbij de controle over haar wagen en raakte in slip. Haar auto sloeg over de kop en kwam in een sloot terecht. De bestuurster liep licht hoofdletsel op en is voor behandeling overgebracht naar een ziekenhuis. Haar auto raakte zwaar beschadigd en is door een bergingsbedrijf uit de sloot gehaald.

Delfzijl: taxi in sloot
Tijdens een hevige hagelbui verloor een 30-jarige taxichauffeur uit de gemeente Ten Boer donderdagavond op de Warvenweg in Delfzijl de controle over zijn taxi. De wagen draaide een aantal keren om zijn as en belandde in een sloot. De chauffeur liep hoofdletsel op en is voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht. Zijn taxi is door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Spijk: poging oplichting
Een 77-jarige inwoonster van Spijk is donderdagmiddag het slachtoffer geworden van een poging tot oplichting. Bij haar woning werd aangebeld door een haar onbekende man die vertelde dat hij autopech had en geld nodig had om naar Zwolle te reizen. De vrouw weigerde en waarschuwde de politie. Uit het ingestelde politieonderzoek en de door de bejaarde vrouw verstrekte gegevens is gebleken dat de oplichtingpoging vermoedelijk het werk is geweest van een 28-jarige man uit Delfzijl. Deze man heeft de afgelopen twee maanden meerdere keren op dezelfde manier geprobeerd aan geld te komen in Delfzijl en omliggende dorpen. In een aantal gevallen wist hij op die manier geldbedragen van enkele tientallen guldens los te praten. Dat geld besteedde hij vervolgens aan onder andere eten, drinken en softdrugs. De man is in de laatste twee maanden twee keer door de politie aangehouden en heeft een aantal gevallen van oplichting en pogingen daartoe bekend. Inmiddels is er tegen de man weer een aantal keren aangifte gedaan van oplichting dan wel een poging daartoe. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: Duitser zonder rijbewijs
Een 22-jarige man uit Papenburg werd donderdagavond op het Wouter van Doeverenplein aangehouden. De man werd in Selwerd aangetroffen toen hij uit een dealpand kwam. Nadat hij in zijn auto was gestapt werd hij na een korte achtervolging op het Van Doeverenplein tot stopen gedwongen. De bestuurder en zijn 21-jarige vriendin uit Papenburg bleken beiden in het bezit van een kleine hoeveelheid dope. Bovendien was de bestuurder niet in het bezit van een geldig Duits rijbewijs. De auto van de verdachte bleef achter aan het politiebureau. Beiden werden na verhoor weggestuurd.

Groningen: dealer aangehouden
Op de Paradijsvogelstraat heeft de politie een 17-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden. De politie kreeg een melding van een vechtpartij en troffen de man op straat aan met een stoelpoot in zijn hand. Hij verklaarde ruzie te hebben gehad met zijn broer. De verdachte bleek onder het bloed te zitten. Bij onderzoek aan zijn kleding troffen agenten ruim 20 bolletjes cocaïne aan. De man werd meegenomen naar het bureau. Na verhoor kon hij alsnog naar huis.

Groningen: prostituee geeft valse naam op
De politie heeft donderdagavond bij een controle van de prostitutiepanden een vermoedelijk 18-jarige vrouw aangehouden. De vrouw kon geen identiteitspapieren tonen waaruit haar naam voldoende bleek. Vermoedelijk gaf zij een valse naam op, waarop zij werd meegenomen naar het politiebureau. De vrouw is ingesloten en de vreemdelingenpolitie zal een onderzoek in stellen.

Groningen: man slaat vrouw
Op het Zuiderpark werd afgelopen nacht een 24-jarige vrouw uit Franeker mishandeld door een 26-jarige stadjer. De verdachte passeerde de vrouw en begon haar zonder enige aanleiding met een stok te slaan. Twee getuigen wisten de man te grijpen en droegen hem over aan de politie. De verdachte bleek onder invloed van alcohol te zijn en hij is ter ontnuchtering ingesloten. De vrouw liep geen ernstige verwondingen op.

Groningen: schennispleger ingesloten
Een 24-jarige man uit Groningen werd vannacht opgepakt op de Herestraat. De man bleek bij een bar aan de Grote Markt zijn geslachtsdeel te tonen aan een van de bezoeksters. Hij wist de bar te ontvluchten, maar na een korte achtervolging werd hij achterhaald. De man is meegenomen naar het politiebureau en ingesloten.

Groningen: man vernielt auto
Op het Schuitendiep werd afgelopen nacht door een 20-jarige man zonder vaste woonplaats een geparkeerde auto vernield. De verdachte bleek ruzie te hebben gekregen met een horeca ondernemer aan het Schuitendiep. Toen de beide mannen het niet eens konden worden schopte de verdachte een deuk in de auto. De man werd meegenomen naar het politiebureau. Toen bleek dat hij behoorlijk onder invloed van alcohol was is hij ingesloten.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844. (30 ct/min).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie