Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Fietsendief in de boeien geslagen in Maarssen

Datum nieuwsfeit: 09-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 9-11-2001

Politieberichten district Rijn & Venen, 10.20 uur
Fietsendief aangehouden

MAARSSEN Op donderdag 8 november is een jongen voor de diefstal van een fiets aangehouden.

Rond half zeven in de ochtend verliet een 31-jarige man uit Maarssen zijn woning aan de Troelstralaan. Toen hij met zijn fiets buiten stond, bemerkte hij dat hij iets was vergeten mee te nemen en ging daarom zijn woning weer in. Daarbij liet hij zijn fiets even onafgesloten buiten staan. Toen hij enkele minuten later weer buiten kwam, zag hij een jongeman op een fiets met zijn fiets aan de hand wegreed. De Maarssenaar rende er achteraan en wist de jongen tegen te houden. Er ontstond een woordenwisseling tussen beiden, waarna de jongen de Maarssenaar een zet gaf, waardoor die tegen een auto aanviel. De eigenaar van de auto zag dat en kwam naar buiten, terwijl de jongen wegfietste. De auto-eigenaar ging achter hem aan en hield hem tegen. Ook tussen hen ontstond een woordenwisseling en vielen er over en weer klappen.

De gewaarschuwde politie hield de verdachte, een 16-jarige jongen uit Maarssen, aan. Inmiddels was ook een broer van de verdachte ter plaatse gekomen en die trachtte de aanhouding van hem te beletten. Daarop werd ook de broer, een 21-jarige man uit Maarssen, aangehouden. Bij de aanhouding verzetten de beide verdachten zich, maar konden na een worsteling in de boeien worden geslagen. Zij zijn naar het politiebureau overgebracht en daar ingesloten.

Winkeldievegge aangehouden

MAARSSEN Op donderdag 8 november is een vrouw op winkeldiefstal betrapt en aangehouden.

Rond half zes in de middag zag een medewerkster van een winkel aan het Bisonspoor dat een vrouw meerdere goederen uit de schappen pakte en deze in haar tas stopte. Vervolgens passeerde de vrouw de kassa zonder deze goederen, ter waarde van bijna f 50,-, af te rekenen. De vrouw werd daarop door de medewerkster aangehouden.

De verdachte, een 50-jarige vrouw uit Maarssen, werd door politiemensen overgebracht naar het politiebureau. Zij bekende de winkeldiefstal te hebben gepleegd. Omdat dit de eerste keer was dat de vrouw voor winkeldiefstal werd aangehouden, kreeg zij een boete van f 250,-.

Brand in school

BREUKELEN In de nacht van donderdag 8 op vrijdag 9 november heeft er brand gewoed in een noodgebouw van een school.

Rond kwart over twee kregen de brandweer en politie de melding dat er een brand was op de Schepersweg. Ter plaatse bleek een onlangs geplaatst noodgebouw van een school in de brand te staan. De brand woedde aan de kant van de Ruwiellaan. De hitte was zo hevig dat er ook brand ontstond bij de gevel van de naastgelegen sporthal. De brandweer kon niet voorkomen dat het noodgebouw geheel uitbrandde. De schade aan de sporthal kon worden beperkt. Daar brandstichting niet wordt uitgesloten, wordt een onderzoek door de Technische Recherche ingesteld.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie