Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gemeente Lelystad wint EPL-prijs

Datum nieuwsfeit: 09-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Nationaal Dubo Centrum
Zoek soortgelijke berichten
Nationaal Dubo Centrum

vrijdag 9 november 2001

Gemeente Lelystad wint EPL-prijs

Staatssecretaris Remkes (VROM) heeft de EPL-Realisatieprijs uitgereikt aan de gemeente Lelystad voor de realisatie van de nieuwbouwwijk De Landerijen, waar 1600 woningen worden gebouwd. De woningen hebben een zeer laag fossiel energieverbruik (gas, kolen, olie). De prijsuitreiking had plaats op de Nationale Dubo Dag op 8 november jongstleden.

De EPL-prijs (Energie Prestatie op Locatie) is een prijs die jaarlijks wordt toegekend aan een gemeente die een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de reductie van CO2 op nieuwbouwlocaties. In 1998 hebben de ministeries van Economische Zaken en van VROM de EPL-monitor in het leven geroepen, een instrument om energieprestaties te meten die leiden tot een lager verbruik van fossiele brandstoffen.

In 1999 was Etten-Leur de winnaar van de EPL-prijs (voor een EPL-ambitie van 10), vorig jaar was Apeldoorn winnaar (EPL-ambitie 9,9). Dit jaar is de prijs toegekend voor een realisatie in plaats van een ambitie: De Landerijen heeft een EPL van 8,9. Met een EPL van 8.6 staat Breda (locatie De Kroeten, 875 woningen) op een tweede plaats, en Heerhugowaard (plandeel 2 van Stad van de Zon, 1410 woningen) met een EPL van 8.5 op de derde plaats.

Meer informatie over De Landerijen vindt u hier.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie