Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Themabijeenkomst over multicultureel karakter Zoetermeer

Datum nieuwsfeit: 10-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Zoetermeer

Themabijeenkomst 'De stad is van iedereen'

Op zaterdag 10 november wordt in het Stadhuis van Zoetermeer (ingang Markt 10) de themabijeenkomst 'De Stad is van iedereen' gehouden. De themabijeenkomst begint die dag om 13.00 uur en duurt tot circa 17.00 uur. Bureau Discriminatiezaken, Stichting Allochtonen Adviesraad Zoetermeer en de Gemeente Zoetermeer nodigen alle Zoetermeerders uit voor de themabijeenkomst.

Zoetermeer is een multiculturele stad geworden. Onder de ruim 110.000 inwoners zijn veel verschillende nationaliteiten vertegenwoordigd. Vaak leven mensen in Zoetermeer echter langs elkaar heen. Dit geldt zowel voor autochtonen en allochtonen, maar ook voor ouderen en jongeren en andere groeperingen in de stad. Vaak vinden mensen dat hun buurt achteruit is gegaan. Men heeft soms een negatief beeld over hun buren, omdat ze 'anders' zijn. En dat kan weer leiden tot wederzijdse irritaties en zelfs discriminatie.
Dat is jammer, want de grote mate aan diversiteit en culturen in Zoetermeer biedt veel kansen, mogelijkheden en uitdagingen. Aanleiding dus om de nadruk te leggen op het positieve van diversiteit in de Zoetermeerse samenleving.

Vaak spreken mensen over de leefbaarheid van de wijk of buurt. In Zoetermeer zijn de afgelopen tijd veel initiatieven ontstaan die de leefbaarheid van de buurt moeten verbeteren. Toch moet er nog veel gebeuren. Het is belangrijk om zoveel mogelijk mensen bij hun eigen buurt of wijk te betrekken. Een leefbare buurt, daar werk je immers met z'n allen aan!
Op 10 november hopen we daarom ook uw ideeën hierover te horen.

De negatieve beeldvorming over diverse groepen in de samenleving geeft ook problemen op de arbeidsmarkt. Ondanks het grote tekort aan arbeidskrachten is de werkloosheid met name onder allochtonen nog steeds (te) hoog. Vaak wordt veel verwacht van de 'specialisten' van arbeidsbureau en/of de overheid. Op 10 november vertellen zij U wat er op dit gebied in Zoetermeer al gebeurt. Maar niet alleen zij kunnen daar wat doen. Graag horen we ook van u wat er nog meer zou moeten gebeuren.

Voor wie?
Deze bijeenkomst is bedoeld voor iedereen in Zoetermeer. Voor inwoners van, en organisaties en instellingen in Zoetermeer. Een belangrijk doel van de bijeenkomst is het ontwikkelen van activiteiten. Er zullen enkele bestaande activiteiten gepresenteerd worden. Maar natuurlijk is er tijdens deze bijeenkomst veel ruimte voor nieuwe initiatieven. Er worden afspraken gemaakt over hoe samen te werken bij het ontwikkelen en uitvoeren van die activiteiten. Van de bijeenkomst zal een verslag worden gemaakt. De deelnemers ontvangen dit verslag en voor de zomer van 2002 zal worden bekeken in hoeverre de conclusies en aanbevelingen door de betrokken personen en organisaties zijn opgepakt en uitgevoerd.

Aanmelden
U kunt zich voor de themabijeenkomst aanmelden via tel. 079 343 27 53, fax 070 365 58 27, of via e-mail: (bd@bart.nl). Deelname aan de themabijeenkomst is gratis.

Programma

13.00 uur Welkom door dagvoorzitter mw. Emine Bozkurt. 13.05 uur Opening door mw. Gemma Smid-Marsman
(wethouder voor de multiculturele samenleving). 13.10 uur Inleiding door Mw. P.A. Clarck en dhr. J. Autar, (beiden werkzaam bij het Arbeidsbureau) over de positie van allochtonen op de arbeidsmarkt
13.20 uur Inleiding over samenleven in de wijk. 13.30-14.30 uur Workshops over beide onderwerpen. 14.30-15.00 uur Pauze met live-muziek van Dana. 15.00-16.00 uur Vervolg workshops.
16.00-16.30 uur Terugkoppeling workshops, vragen, conclusie door dagvoorzitter.
16.30-17.00 uur Informele afsluiting.


---

Gemeente Zoetermeer © November 2001

Last update: 5 november 2001 (12.00)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie