Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Veel ongevallen door het weer in Groningen

Datum nieuwsfeit: 10-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Groningen
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Groningen, plaats: diverse 10-11-2001
Politiebericht Groningenrn
zaterdagochtend 10 november 2001

dagelijkse berichten

Groningen en provincie: veel ongevallen door weersinvloeden De weersinvloeden van gistermiddag en avond hebben in de gehele provincie geleid tot meerdere verkeersongevallen. Vooral in de provincie raakten bestuurders van de weg of met elkaar in botsing. De politie moest in twintig gevallen assistentie verlenen. Daarnaast waren er nog enkele gevallen waarbij betrokkenen de zaak zelf konden oplossen. Door de politie werden meerdere gemeentelijke diensten gevraagd de wegen te strooien in verband met snel opkomende gladheid door een lage temperatuur. Op diverse plaatsen moesten brandweer, provincie en gemeenten wegen ontdoen van oliesporen die werden veroorzaakt door de botsingen. Takelbedrijven hadden het druk met het wegslepen van beschadigde autos.

*Op de Oosterhamrikbaan raakte een 37-jarige vrouw uit Groningen bekneld in de auto van haar echtgenoot. De auto werd aangereden door een stadsbus op de Oosterhamrikbaan nadat de bestuurder van de auto door een gladde Oosthamrikbrug was doorgegleden. De 33-jarige buschauffeur kon de auto niet ontwijken en reed frontaal tegen de zijkant van de auto. De vrouw kwam daarbij bekneld te zitten. Nadat ze door de brandweer uit haar benarde positie was bevrijd werd ze met heup en rugletsel naar een ziekenhuis gebracht. Ook de 37-jarige bestuurder moest met knieletsel in het ziekenhuis worden behandeld. Direct na het ongeval raakten meerdere fietsers op de brug door de gladheid in de problemen. Een 29-jarige vrouw uit Groningen moest na een val met haar fiets ook naar een ziekenhuis worden gebracht.
*Op de Diamantlaan raakte een 22-jarige vrouw uit Groningen gewond nadat ze geen voorrang had gekregen van een automobilist. De vrouw moest met nekklachten in een ziekenhuis worden geholpen.
*In Hellum raakte een 38-jarige man uit Hoogezand van de weg. De man kwam dor de gladheid in een slip, botste tegen een boom en sloeg vervolgens met zijn auto over de kop. Hij werd in het ziekenhuis Delfzijl behandeld voor arm en hoofdletsel.

*In Vledderveen en Onstwedde kwamen automobilisten met hun auto in de sloot terecht. Ook in De Wilp raakte een 29-jarige man uit Roden met zijn auto naast de weg in een sloot. De bestuurder liep hierbij nek-, rug- en beenletsel op. Hij moest naar een ziekenhuis worden gebracht. Terwijl op de Van Boekerenweg in Stadskanaal een paardentrailer door de gladheid kantelde. Het paard kon zonder verdere kleerscheuren uit de kar worden gehaald. Op de A7 bij Marum raakten twee voertuigen zwaar beschadigd nadat ze in een stevige hagelbui door de gladheid met elkaar in botsing waren gekomen.

*Op de Meerweg in Haren raakte een 22-jarige man uit Appingedam met zijn auto in een slip. Hij botste vervolgens frontaal tegen een tegenligger en kwam met zijn auto in een kwekerij tot stilstand.
*Op de Stationsweg in Winsum werd de overkapping van een splinternieuwe rijwielstalling kapot gereden. Getuigen zagen dat een vrachtauto bij het keren tegen de overkapping kwam waardoor de glazen dakplaat volledig versplinterde. De bestuurder van de vrachtauto reed na het ongeval door. Wel werd de auto elders in Winsum geparkeerd aangetroffen. De politie gaat op zoek naar de bestuurder.
*In Stadskanaal botste een 28-jarige vrouw uit Appingedam op de A.G.Wildervanckweg met haar auto frontaal op een tegenligger. De vrouw had na het passeren van een vrachtauto geen zicht meer vanwege opspattend regenwater. Hierdoor kwam zij op de linkerweghelft terecht met alle gevolgen van dien. De vrouw moest voor onderzoek naar een ziekenhuis, maar kon na behandeling naar huis. Beide autos raakten zwaar beschadigd. De weg werd bijna twee uur afgesloten voor al het verkeer.

Appingedam: frontale aanrijding
Een 29-jarige man uit Loppersum moest vrijdagmiddag met rug en knieletsel naar het ziekenhuis in Delfzijl worden gebracht. De man botste na het passeren van een vrachtauto op de Woldweg frontaal op de vrachtauto van een 48-jarige inwoner van Schildwolde. De brandweer kwam ter plaatse om de bestuurder uit zijn auto te halen. Nadat de man naar het ziekenhuis was gebracht kon het zwaar beschadigde voertuig worden afgesleept. De weg werd door de brandweer schoon gespoten van olieresten.

Veendam: volhouder
Een 47-jarige man uit Nieuwe Pekela werd afgelopen nacht op de Bocht Oosterdiep aangehouden nadat bleek dat de man teveel alcohol had gebruikt. Een blaastest wees uit dat de man 1.3 promille alcohol in zijn bloed had. Hij kreeg een proces verbaal en een rijverbod opgelegd. Nog geen kwartier nadat de man het bureau had verlaten zagen agenten dat hij weer in zijn auto reed. Opnieuw kreeg hij een proces verbaal.
.

Groningen: mishandeling
De politie afgelopen nacht in een bar aan de Poelestraat twee mannen, 19 en 21 jaar oud, uit Groningen aangehouden. Beide verdachten hadden op de Grote Markt een aantal Groningers zonder enige aanleiding geslagen. Door de binnenstad cameras werden de verdachten gesignaleerd en konden ze ook op aanwijzing van de slachtoffers worden ingerekend. Beiden zijn meegenomen naar het politiebureau en daar ingesloten. *Ook in de Peperstraat heeft de politie twee verdachten, beiden 19 jaar uit Groningen, van een vechtpartij aangehouden. Zij bleken ruzie te hebben gekregen met een 21-jarige Groninger waarbij uiteindelijk raken klappen vielen. De 21-jarige broer van het slachtoffer liet zich bij de vechtpartij eveneens gelden en ook hij mocht mee naar de Rademarkt. Allen werden na verhoor weggestuurd.

Haren : inbraak in kantoor en woning
Vrijdagavond bleek er te zijn ingebroken in een kantoorruimte van een woning aan de Meerweg. Bewoners ontdekten de inbraak en zagen dat de daders waren binnen gekomen door op de bovenverdieping van de woning een deur te forceren. Het kantoor, de woonkamer en een slaapkamer werden doorzocht en kasten werden geforceerd. Uit de woning werden meerdere sieraden weggenomen.

Groningen: dealer uit discotheek gehaald
Een 25-jarige man uit Joure werd afgelopen nacht uit een disco aan de Gelkinmgestraat gehaald. De man wilde het etablissement binnen terwijl hij in het bezit was van een groot aantal, vermoedelijk XTC pillen. De medewerkers van het bedrijf waarschuwden de politie, die de verdachte aanhield en insloot.

Groningen: inbreker steekt man met mes
De 62-jarige eigenaar van een meubelhuis aan het Hoornsediep werd afgelopen nacht met een mes in zijn been gestoken. De man hoorde glas gerinkel bij zijn zaak. Toen hij ging kijken trof hij een man aan, die een ruit van de winkel had ingegooid. Op het moment dat het slachtoffer de dader wilde grijpen werd hij met een scherp voorwerp in zijn been gestoken. De dader wist vervolgens te vluchten. De eigenaar van de winkel moest naar het ziekenhuis voor enkele hechtingen.

Inlichtingen afdeling Communicatie tel. 0900-8844 (30ctpm)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...

BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in Kezzler
BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in toonaangevend serialisatiebedrijf Kezzler Oslo, Noorwegen-(BUSINESS WIRE)- Kezzler AS, een leider op het gebied van...

W Amsterdam BANK-gebouw opent kluisdeuren
W Amsterdam BANK-gebouw opent kluisdeuren AMSTERDAM-(BUSINESS WIRE)- Vandaag vindt de officiele opening plaats van BANK, het tweede gebouw van W...

IFF Appoints Richard O'Leary Executive Vice President & Chief Officer
IFF Appoints Richard O'Leary Executive Vice President & Chief Financial Officer NEW YORK-(BUSINESS WIRE)- Regulatory News: International Flavors & Fragrances...

HamiltonRoche en Cashforce samen sterk in cash flow management
HamiltonRoche en Cashforce kondigen een samenwerking aan op het gebied van cash flow management voor middelgrote en grote bedrijven. Voor...

GSMA: Nederlandse wet voor netneutraliteit botst met EU-verordening
GSMA: Nederlandse wet voor netneutraliteit botst met EU-verordening BRUSSEL -(BUSINESS WIRE)- De GSMA maakt zich ernstige zorgen om de herziene...