Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Veel Nederlandse successen bij Indoor Wanroij Jumping

Datum nieuwsfeit: 10-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Horses of the Dutch


---

Veel Nederlandse successen bij Indoor International Wanroij Jumping WANROIJ Het springen tijdens Indoor International Wanroij verloopt uiterst succesvol voor de Nederlandse ponyruiters en amazones, junioren en Young Riders. Na twee dagen internationale paardensport voor de jeugd kunnen de Nederlandse zeges al niet meer op 1 hand geteld worden.

Op donderdag begon de derde editie van Indoor International Wanroij Jumping met een Nederlandse zege bij de eerste pony-rubriek. Het was Dominique Roelofsen die met haar pony Superstar met een dubbele foutloze rit de eerste overwinning op haar naam bracht. Ook de openingsrubrieken voor de junioren en de Young Riders eindigden met Nederlandse overwinningen. Bij de junioren was het Roderick Euverman met Naughty Boy, bij de Young Riders won Sjaak van der Lei met Kimberly. Pas bij de tweede ponyrubriek die donderdag op het programma stond kwamen de buitenlandse gasten aan bod. De overwinning in deze rubriek kwam op naam van de Engelse Louise Favitt met haar pony New York Spritzer. De junioren- en Young Riders-rubrieken waarmee de donderdag werd afgesloten eindigden weer in Nederlandse overwinningen. Bij de junioren was Wim Vos met Easterstar V zijn landgenote Judith Vetker te snel af. Bij de Young Riders was het Nederlandse succes bijna maximaal. De eerste vier plaatsen waren allemaal voor Nederlandse combinaties. De eerste plaats werd opgeeist door Joost Martens met Libeau Clerx Lover. Hij werd gevolgd door de winnaar van de eerste Young Riders-rubriek Sjaak van de Lei. De derde laats was voor Rob Wiering, vierde werd Christiaan van der Plasse.

Op vrijdag kwamen de andere nationaliteiten wat meer aan bod. De openingsrubriek op vrijdag was er een voor de junioren. Deze rubriek eindigde in een Zwitserse overwinning. Jonatan Gil stuurde haar Wiva de LEssert in de snelste tijd en met de minste strafseconden door het door parcoursbouwer Bödicker opgestelde parcours. De aansluitende rubriek voor Young Riders werd weer een Nederlandse aangelegenheid. De plaatsen 1 tot en met 3 waren voor respectievelijk Dave Tolboom met Laissez Faire, Sjaak van der Lei met Kimberly en Joost Martens met Libeau Clerx Lover. De derde rubriek op vrijdag was er weer een voor de ponys. De overwinning ging opnieuw naar de Engelse Louise Pavitt, ditmaal met haar andere pony New York Skyline.

Op vrijdagmiddag werd voor de junioren een teamwedstrijd gehouden. Deze teamwedstrijd leverde een spannende strijd op die uiteindelijk in het voordeel van het Nederlandse team beslecht werd. Kevin van de Nieuwenhuyzen met Jeffink, Wim Vos met Dublin V, Judith Vetker met Crocodille Dundee en Vincent Voorn met Tinello Capella vormden het succesvolle Nederlandse team. Het team van Zwitserland eindigde op de tweede plaats, Frankrijk werd derde.

Uitslagen:
Rubriek 1 (ponys):

1 Dominique Roelofsen (NED) Superstar, 2 Michaela Russell (GBR) Mister Speck, 3 Jack Ansems (NED) Kinkie.

Rubriek 2 (junioren):

1 Roderick Euverman (NED) Naughty Boy, 2 Janika Sprunger (SUI) Carducci, 3 Marie Kruse Skibsted (DEN) Kiss me Red.

Rubriek 3 (Young Riders):

1 Sjaak van der Lei (NED) Kimberly, 2 Linda Hallgren (SWE) VDL Martiago, 3 Maurice van Vliet (NED) Kasino.

Rubriek 4 (ponys):

1 Louise Pavitt (GBR) New York Spritzer, 2 Louise Pavitt (GBR) New York Skyline, 3 Marleen Bruggink (NED) Balou.

Rubriek 5 (junioren):

1 Wim Vos (NED) Easterstar V, 2 Judith Vetker (NED) Crocodile Dundee, 3 Cindy Chercheve (FRA) Eva de Qyou.

Rubriek 6 (Young Riders):

1 Joost Martens (NED) Libeau Clerx Lover, 2 Sjaak van der Lei (NED) La Vie, 3 Rob Wiering (NED) Flexpowers Capuchina.

Rubriek 7 (junioren):

1 Jonatan Gil (SUI) Wiva de LEssert, 2 Stancy Cleal (GBR) Bluebell Merlin, 3 Marie Louise Bakker (NED) Matador.

Rubriek 8 (Young Riders):

1 Dave Tolboom (NED) Laissez Faire, 2 Sjaak van der Lei (NED) Kimberly, 3 Joost Martens (NED) Libeau Clerx Lover.

Rubriek 9 (ponys):

1 Louise Pavitt (GBR) New York Skyline, 2 Jolanda Adelaars (NED) Jentel, 3 Dominique Roelofsen (NED) Superstar.

Rubriek 10 (teamwedstrijd junioren):

1 Nederland, 2 Zwitserland, 3 Frankrijk, 4 Duitsland, 5 Belgie.
---

©1999 Horses of the Dutch - All rights reserved read our Disclaimer

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie