Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten Regio Politie Drenthe

Datum nieuwsfeit: 10-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Drenthe
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

van vrijdag op zaterdag 10-11
14:21 zaterdag 10 november 2001

Martin Panman
0651611628

Aanrijding met ambulance

HOOGEVEEN. Op de kruising Van Limburg Stirumstraat en Blankenslaan gebeurde vrijdagmiddag een aanrijding tussen een ambulance en een personenauto. De ambulance reed over de Van Limburg Stirumstraat met zwaailicht en sirene. De 77 jarige, uit Echten afkomstige bestuurder van een personenauto zag de ambulance wel aankomen en wilde hem ook voorrang verlenen. Hij reed echter te ver de weg op, waarop de ambulance hem niet meer kon ontwijken. Een aanrijding was het gevolg, waarbij de inzittende van de Echtenaar gewond werd. De 88 jarige vrouw werd gewond overgebracht naar het ziekenhuis in Hoogeveen.

Alcomobilist door rood

HOOGEVEEN. Vannacht zag een politiesurveillance in een onopvallende auto, dat een bestuurder van een personenauto door het rode licht in Het Haagje in Hoogeveen reed. Toen de bestuurder daarover aangesproken werd, bleek dat zijn adem naar alcohol rook. Hij moest daarom mee naar het politiebureau De ademtest wees uit dat hij te veel alcohol in zijn uitgeademde lucht had. (340 ugl) Met een boete en een rijverbod kon de 24 jarige man uit Elim vertrekken.

Te snel

ASSEN. In Assen zag de politie vannacht een auto met hoge snelheid over de Esweg rijden. De bestuurder werd staande gehouden. Toen bleek dat hij alcohol gebruikt had. Op het politiebureau bleek dat er in zijn uitgeademde lucht 530 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht te zitten. (UGL) De 21 jarige automobilist uit Assen kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

Rijden tijdens ontzegging

WITTEVEEN. Vrijdagavond zag de politie in Witteveen een personenauto rijden. Uit onderzoek bleek, dat deze auto niet was verzekerd en dat de auto ook niet gekeurd was. De bestuurder bleek een 32 jarige man uit Westerbork te zijn. Toen bleek ook dat de man sinds de afgelopen zomer een rijontzegging had en dat zijn rijbewijs toen was ingevorderd. Met een proces-verbaal werd de man heengezonden en zijn auto moest hij achter laten. Die werd inbeslaggenomen.

Brommer deug(t)niet

MEPPEL. Vannacht hoorde de politie in Meppel een brommer rijden, die erg veel lawaai maakte. Toen de politie dichterbij kwam zagen ze dat de brommer geen verlichting had, geen uitlaat, geen rem, geen gele plaat, de 19 jarige bestuurder droeg geen helm, voor de bromfiets was geen verzekering afgesloten, maar de Meppeler had wel een bromfiets certificaat! Het vehikel werd inbeslaggenomen en de bestuurder kreeg een proces-verbaal.

Stier los

ZUIDWOLDE. In Zuidwolde ontsnapte vrijdagavond een stier. De boer wilde de stier met een touw van het weiland terug leiden naar de boerderij. Hierbij ontsnapte de stier. Op een gegeven moment bleek dat het beest tussen twee geparkeerde autos kwam de zitten, waardoor schade aan de autos is ontstaan. Zowel de politie als omstanders waren naarstig op zoek naar de stier. Die bleek inmiddels eieren voor zijn geld te hebben gekozen, want wat bleek, hij was ongemerkt terug gelopen naar zn weiland.

Dief net niet gepakt

ASSEN. Een medewerker van een winkel aan de Weierspoort overliep in het magazijn van de winkel een dief. De man vluchtte via de achteruitgang van de winkel. De winkelmede-werker rende achter de dief aan en onderweg kwam het twee maal tot een vechtpartij. De dief ontkwam echter. Later bleek dat de man uit de kantine van de winkel een aantal GSMmetjes had gestolen en een aantal portemonnees. De 26 jarige winkelier uit Assen deed aangifte.

Inbraak in bedrijf

MEPPEL. Bij een autobedrijf aan de Industrieweg in Meppel is vannacht ingebroken. Een ruit werd vernield, waarna de inbreker(s) binnen konden komen. Uit het bedrijf werd één wiel
velg, TC Chroom, met band gestolen. De drie andere velgen werden bij een eerdere inbraak al buitgemaakt. Tevens werden een aantal autoradios gestolen. De politie stelt een verder onderzoek in.

Brandende auto zonder bestuurder op stap

EMMEN. Vrijdagavond parkeerde een 24 jarige inwoner van Stadskanaal zijn auto bij de sporthal aan de Veenkampenweg in Emmen. Nadat de bestuurder was weggegaan, vloog zijn auto in brand. De auto maakte daardoor kortsluiting en omdat de auto in de versnelling stond reed hij al brandend vooruit en kwam tegen een andere auto tot stilstand. Deze auto werd daardoor beschadigd. Vervolgens brandde de auto van de Kanaalster helemaal uit. Omdat hij ook erg dicht bij een andere auto stond, liep die auto vermoedelijk ook brand schade op. De brandweer van Emmen kon weinig meer doen.

Woning brand

ERM. Op het Ermerzand brak vannacht brand uit in een houten woning. De 33 jarige bewoner kon op tijd zijn woning verlaten. De brandweer bluste de brand. Niet voorkomen kon worden dat de gehele woning uitbrandde. Een aantal vogels, waaronder een papegaai overleefden de brand niet.

Jeugdige Meppelers met pistool op zak

MEPPEL. Bij de politie van Meppel kwam vrijdagavond een melding binnen dat drie jongens zich ophielden bij een bejaardenflat aan de Bleekerseiland. Een van deze jongens zou een pistool bij zich hebben. Een politiesurveillance ging naar de opgegeven plaats toe en trof de drie jongens aan. Daar werden ze onderzocht op wapens. Een van de knapen bleek een namaak pistool bij zich te hebben. Het pistool was bedrieglijk echt en was voor afdreiging geschikt. Het wordt daarom aangemerkt als een vuurwapen. Gezien de leeftijd van de drie verdachten, 14 jaar, 15 en 17 jaar, zal overlegd worden of zij voor HALT in aanmerking komen.


---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie