Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

CDA steunt militaire toezeggingen kabinet

Datum nieuwsfeit: 10-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: CDA
Zoek soortgelijke berichten
CDA

CDA steunt militaire toezeggingen kabinet

Het besluit van het kabinet ten aanzien van de Nederlandse bijdrage aan de strijd tegen het internationaal terrorisme wordt door de CDA-fractie in de Tweede Kamer positief beoordeeld. Woordvoerder Maxime Verhagen: "Gelet op het feit dat wij hebben ingestemd met de Navo-acties in Afghanistan ligt deze bijdrage in het verlengde daarvan. Nederland maakt op deze manier duidelijk dat ze actief wil bijdragen aan het bestrijden van het internationaal terrorisme. Wij hebben de aanval op de Verenigde Staten altijd als een aanval op onszelf beschouwd".

Volgens Verhagen moet nog wel worden gesproken over de vraag waar de Nederlandse militairen worden ingezet, alsmede over de duur van Nederlandse bijdragen. Hij gaat ervan uit dat de Kamer daarover op zo kort mogelijke termijn van met het kabinet van gedachten zal wisselen.

Voor verdere informatie: Jack de Vries, tel: 06-53714623.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie