Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Schrijvers en muziek op het Lezersfeest in Rotterdam

Datum nieuwsfeit: 10-11-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht

Schrijvers en muziek op het Lezersfeest

Het Lezersfeest op 10 november in de Centrale Bibliotheek in Rotterdam wordt geopend door Astrid H. Roemer, zij presenteert haar nieuwe boekje Rosa, dit boek is tevens een Rotterdams leescadeau voor alle bezoekers van het Lezersfeest. Het eerste interview zal gehouden worden door de Tweede Kamer voorzitter Jeltje van Nieuwenhoven die de grand old lady van de literatuur Hella Haasse zal interviewen, niet over haar boeken, maar over haar inzichten in de actuele toestand in de wereld na 11 september. Het onderdeel muziek wordt verzorgd door Wilfried de Jong, hij ontvangt schrijvers in zijn 'swingpaleis', draait hun lievelingsplaatjes en ondervraagt ze over hun werk en hun muziekvoorkeuren. Meer muziek met schrijver Jules Deelder die een DJ-Battle zal houden met hiphop DJ Git Hyper en in het Bibliotheektheater wordt een apart Word-!Lounge programma gepresenteerd met DJ Connata, 'spoken word', 'rappoetry' en muziek. Schrijversoptredens worden verder verzorgd door buitenlandse auteurs als Joseph O'Connor uit Ierland, Jill Paton Walsh uit Engeland en uit Israël Meir Shalev en Shifra Horn. Nederlandse auteurs die voorlezen of geïnterviewd worden zijn o.a Margriet de Moor, Gerrit Komrij, de Libris-prijswinnaar Tomas Lieske, Carrie, Karel Glastra van Loon, Ramsey Nasr, Marion Bloem, Désanne van Brederode, Kees 't Hart, cabaretier Vincent Bijlo en striptekenaars (van de stripfiguren Fokke en Sukke), Jean-Mark van Tol en Ruud Geleijnse.

Een belangrijk onderdeel van het Lezersfeest is de Algemeen Dagblad Leesclub Prijs, deze prijs wordt uitgereikt aan de leesclub die de beste leestip maakt. Maria Heiden zal het speciale leesclubprogramma presenteren, lezers kunnen hier de schrijvers ontmoeten, vragen stellen en met hen discussiëren.

In een speciaal 'Writer in Residence' programma zal Lisa St. Aubin de Terán een lezing houden over haar ervaringen in Rotterdam en in discussie gaan met de schrijvers Hans Sahar, Frank Martinus Arion en Khalid Boudou.

Om middernacht sluiten de podia waar de schrijvers, dichters, striptekenaars, theatermakers en musici optraden en start het grote lezersbal met The Bob Color en DJ Tin Tin.

Meer informatie:
Stichting Lezersfeest Joyce Ryken, telefoon: 101 2816258 /06-51835912 Email: (theater@bibliotheek.rotterdam.nl)

Actuele informatie: www.lezersfeest.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie