Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Dag van de Mantelzorg in Eindhoven

Datum nieuwsfeit: 10-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Eindhoven

Persbericht: 02-11-2001

Dag van de Mantelzorg op 10 november 2001

Rond 10 november zullen op meer dan 140 plaatsen in het land verschillende activiteiten worden georganiseerd in het kader van de Dag van de Mantelzorg. Driekwart van alle zorg wordt door mantelzorgers gegeven. Dit betekent dat mantelzorgers het cement van de zorgverlening vormen. De maatschappij kan niet zonder de inspanning van mantelzorgers.

Geeft u gedurende langere tijd zorg aan iemand uit uw directe omgeving, bijvoorbeeld uw partner, uw ouders, uw kind of een goede vriend, dan bent u mantelzorger.

Opnieuw wordt op 10 november in Eindhoven de Dag van de Mantelzorg georganiseerd. Dit jaar valt 10 november op een zaterdag. Dit geeft de mogelijkheid om mantelzorgers te ontvangen die door de week hiervoor geen gelegenheid hebben.

Veel mantelzorgers combineren immers hun zorgtaken met werk, opleiding, gezin of andere bezigheden. Het thema van dit jaar Ik zorg, ik werk. Zorg dat het werkt sluit hier mooi bij aan. Er zal deze dag ingegaan worden op het zoeken naar evenwicht tussen zorgen en andere bezigheden.

Bent u een mantelzorger? Dan bent u van harte welkom op zaterdag 10 november in het uitgaanscentrum De Tongelreep. Het programma begint om 13.30 en duurt tot 19.30 uur. Deze middag zal Ria Breemer een inleiding verzorgen rond het thema zorgen en arbeid. Daarna komt Maria van den Muijsenbergh, zij is voorzitter van de Brabantse Raad van Mantelzorgers.

Er is een informatiemarkt waar u op vele vragen antwoord kunt krijgen en er zijn verschillende workshops waar u aan deel kunt nemen. Tenslotte zal er een optreden plaatsvinden van de theater-zanggroep OnGehoord.

Deze dag is bedoeld voor mantelzorgers. Kent u iemand die langdurig voor een familielid of een naaste zorgt laat hem of haar zich dan opgeven voor deze dag.

Mantelzorg is niet hetzelfde als vrijwilligerswerk. Gezien de aard van het programma en de beperkte ruimte is het niet mogelijk om als hulpverlener, vrijwilliger of anders geinteresseerde aan deze dag deel te nemen. Voor vrijwilligers wordt op 8 december een speciale dag georganiseerd.

Als u degene waar u voor zorgt niet alleen kunt laten op 10 november, willen wij u helpen een oplossing te vinden. Speciaal voor deze dag organiseren zorgaanbieders uit Eindhoven extra oppas en opvangmogelijkheden.

Mantelzorgers kunnen zich opgeven via de Gezondheidswijzer, het informatiecentrum van de GGD. Voor vragen of meer informatie kunt u hier ook terecht.

Gezondheidswijzer Eindhoven
Kronehoefstraat 21-29
Telefoon: 040-2384111
Bereikbaar op werkdagen van 9.00 tot 16.00 uur.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie