Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Jongerenmuseumdagen in het MIAT te Gent

Datum nieuwsfeit: 10-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Gent

J o n g e r e n M u s e u m D a g e n i n h e t M I A T (13/07/2001)

Ben je tussen 14 en 18 jaar oud? Denk jij dat het altijd saai is in een museum? Of vermoed je dat het er toch tof kan zijn? Wil je misschien wel eens ontdekken hoe een museum achter de schermen werkt? Meer nog, heb je zin om zelf eens mee te werken aan een project binnen een museum? Dan ben je méér dan welkom op de JongerenMuseumDagen 2001!

Bedoeling is dat jullie onder begeleiding van enkele museummedewerkers van het MIAT (Museum voor Industriële Archeologie en Textiel) en het Schoolmuseum Michel Thiery samenwerken rond een aantal objecten uit de vaste museumcollectie. Die zullen dan door jullie worden aangevuld met voorwerpen uit jullie eigen leefwereld. Zo bepaal je mee wat volgens jullie het DNA van onze samenleving kan uitmaken over 100 jaar. Want de musea van vandaag vormen het DNA van de toekomst!

In de zomervakantie komen we een eerste keer samen (de exacte datum laten we jullie nog weten). Vanaf september spreken we dan enkele keren per maand af. Het resultaat van jullie creativiteit en spitsvondigheid zal dan aan het publiek voorgesteld worden van 10 tot 16 november 2001.

Praktisch

Achtergrondinformatie vinden jullie ook terug op www.jmdsite.be

Inschrijven vóór 25 juli op het nummer (09)269 42 20 of op het nummer

(09)244 73 73 (vragen naar de Educatieve Dienst van het Schoolmuseum Michel Thiery).

Informatie

MIAT, Minnemeers 9, 9000 Gent,

tel. (09)269 42 00, fax (09)233 07 39, e-mail (museum.miat@gent.be)

Bevoegd

de heer Sas van Rouveroij, schepen van Cultuur en Toerisme.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie