Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Delegatie gemeente Groningen voor werkbezoek naar Antillen

Datum nieuwsfeit: 10-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Groningen
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Groningen


Delegatie Groningen voor werkbezoek naar Antillen 09-11-2001

Zaterdag 10 november vertrekt er een delegatie onder aanvoering van wethouder W. Pattje voor een tiendaags werkbezoek naar Curaçao en Aruba. Dit werkbezoek is georganiseerd door stichting Forsa en vindt plaats in het kader van het Antillianen-project Ganashi.

Doel van het werkbezoek is dat betrokkenen bij Ganashi een beter zicht krijgen op de culturele en sociaal-economische situatie op de Antillen. Bovendien kan er contact gelegd worden tussen Groningse en Antilliaanse organisaties die zich op dit terrein bezighouden. De deelnemers aan het werkbezoek kunnen zo een beter beeld krijgen van wat er in Nederland gedaan kan worden op bijvoorbeeld het gebied van veiligheid, onderwijs en huisvesting voor de Antilliaanse en Arubaanse gemeenschap in Groningen.

Gedurende het werkbezoek zal er o.a. overleg gevoerd worden met de minister van Onderwijs, Jeugd, Cultuur en Sportzaken, de minister van Volksgezondheid en Milieuhygiëne, Welzijn, Gezins- en Humanitaire zaken en de minister van Arbeid en Sociale Zaken. Ook bezoekt men specifieke instellingen en projecten, zoals o.a. een non-profit vakopleidingsinstituut voor kansarme jongeren, de reclassering en een oudervereniging.

Ganashi is een project waarbij vele instellingen betrokken zijn. Het project richt zich op alle vlakken, van arbeid, onderwijs en huisvesting tot veiligheid. De delegatie bestaat dan ook uit vertegenwoordigers van diverse instellingen en organisaties, zoals gemeente, politie, huisvesting, onderwijs, stichting WING en Giska, het Poortje en het Openbaar Ministerie. Delegatieleider van het werkbezoek is wethouder Wicher Pattje (minderhedenbeleid). Naast wethouder Pattje neemt ook wethouder Tjerk Bruinsma (welzijn) deel aan het werkbezoek.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie