Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bezoek Postma aan Oxford ter gelegenheid van Remembrance Day

Datum nieuwsfeit: 10-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Leiden
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Leiden

Bezoek aan Oxford ter gelegenheid van Remembrance Day.

Burgemeester Postma brengt in het gezelschap van de wethouders Laurier en Hillebrand op zaterdag 10 november en zondag 11 november een bezoek aan de Engelse zusterstad Oxford.
Het bezoek vindt plaats in het kader van de jaarlijkse herdenking van Remembrance Day, de dag waarop op 11 november 1918 de Wapenstilstand van de eerste Wereldoorlog werd ondertekend. Remembrance Day is in Engeland wat dodenherdenking (4 mei) in Nederland is. Jaarlijks neemt een delegatie van het gemeentebestuur van Oxford deel aan de dodenherdenking in Leiden.
De band tussen Oxford en Leiden bestaat sinds 1946 en is een uitvloeisel van de contacten die er in de Tweede Wereldoorlog zijn ontstaan tussen Nederland en Engeland, toen de Nederlandse regering in London zetelde. Aan de herdenking in Oxford, die dit jaar op zondag 11 november valt, neemt ook een grote groep leden van de Stichting Stedenband Leiden-Oxford deel. Voorafgaande aan de herdenking vindt op zaterdagavond 11 november het jaarlijkse diner plaats, waaraan de Leidenaren en de leden van het Oxfordse stedenbandcomité zullen aanzitten. Naast de herdenking van Remembrance Day wonen de Leidse vrienden van Oxford op vrijdagavond de viering van het 55-jarig bestaan van de stedenband Leiden-Oxford bij.
Op zaterdag voert de Leidse delegatie besprekingen over de activiteiten die in het kader van de stedenband ontwikkeld kunnen worden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie