Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Brabant-Zuid-Oost

Datum nieuwsfeit: 11-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Brabant-Zuid-Oost
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Eindhoven e.o. 11-11-2001

1e Persbericht 10 november 2001


Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Bestuurster onder invloed rijdt tegen verkeerspaal
Een 30-jarige automobiliste uit Geldrop is zaterdagochtend rond 4.35 uur met haar auto tegen een verkeerspaal op het Knooppunt Leenderheide richting A67 gebotst. Uit onderzoek bleek dat de vrouw een slok te veel op had. Een ademanalyse wees een promillage van 1,45 uit. De vrouw kreeg een rijverbod van zeven uur en haar rijbewijs werd ingevorderd. Tegen haar wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Onder invloed
De politie zag zaterdagochtend een 24-jarige automobilist uit Deurne in tegengestelde richting over de Tramstraat rijden. De verdachte negeerde de stoptekens van de politie. Uiteindelijk kon hij rond 2.00 uur op de Wolvendijk worden aangehouden. Uit onderzoek bleek dat de man een slok te veel op had. Een ademanalyse wees een promillage van 1,40 uit. De man kreeg een rijverbod van zeven uur en zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Op de Stratumsedijk zag de politie zaterdagochtend een 60-jarige automobilist uit Eindhoven rijden met volledig dichtgevroren ramen. Toen de politie hem mededeelde dat hij zijn voertuig ijsvrij moest maken bleek dat de man een behoorlijke slok te veel op had. Een ademanalyse wees een promillage van 2,10 uit. De man kreeg een rijverbod en zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Op de Vonderweg is vrijdagavond rond 22.00 uur een 19-jarige automobilist uit Eindhoven betrapt met een slok te veel op. De politie zag de man achter het stuur zitten met een fles bier. Hij weigerde mee te werken aan een verder alcoholonderzoek. Hij kreeg een rijverbod van 24 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Verdachten van vernieling flitskast aangehouden
Na een melding van vernieling van een flitskast op de Veldmaarschalk Montgomerylaan stelde de politie zaterdagochtend een onderzoek in de omgeving in. Rond 2.30 uur konden op de Veldmaarschalk Montgomerylaan drie verdachten worden aangehouden. Het betreft twee jongens van 16 jaar uit Son en een 17-jarige Eindhovenaar. Aan de flitskast werden vernielingen aangebracht vermoedelijk met een verkeersbord dat elders uit deze straat met paal en al uit de grond was gehaald. De verdachten zijn voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Eindhoven: Verdachte van diefstal bromfiets aangehouden
In zijn woning in het Stadsdeel Gestel is vrijdagmiddag rond 14.50 uur een 25-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van het stelen van een bromfiets vanaf de binnenplaats van een winkel aan de Tongelresestraat op 2 november jl. Hij is voor verder onderzoek ingesloten. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Eindhoven: Verdachten van autodiefstal aangehouden
In Vught zijn zaterdagochtend rond 00.55 uur twee Eindhovenaren (19 en 20 jaar) aangehouden. Ze worden verdacht van diefstal van een tas met daarin diverse sleutels vanuit een pand aan de Antoon Coolenlaan op vrijdagavond. Vervolgens werd vanaf de Willem Elschotlaan dezelfde avond de auto van de eigenaar van de tas weggenomen. De verdachten zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Verdachten van handel in drugs aangehouden
In de Stationshal Zuid zijn vrijdagavond rond 20.30 uur twee jongens (17 en 20 jaar) zonder vaste woon- en/of verblijfplaats aangehouden. Beiden worden verdacht van handel in drugs. Bij de 17-jarige verdachte werden 19 bolletjes cocaïne aangetroffen en bij de 20-jarige werd 1 bolletje aangetroffen. De verdachten zijn ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Prostitutie
Op de Wal is zaterdagochtend rond 00.00 uur een 44-jarige Eindhovense aangehouden. Zij wordt verdacht van straatprostitutie. De politie zag de vrouw kort daarvoor op de 2e Franklinstraat in een auto stappen. Op de Wal stapte de vrouw vervolgens weer uit. De verdachte klant kreeg een bekeuring. De verdachte prostituee is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Eindhoven: Schennispleger
Op de Bergstraat is zaterdagochtend rond 00.15 uur een 23-jarige vrouw uit Eindhoven lastig gevallen door een onbekende man. De man benaderde de vrouw van achteren en pleegde schennis tegenover haar. Vervolgens is hij weggelopen in de richting van de Grote Berg. Het gaat om een blanke man, ongeveer 25 jaar, 1.70 meter lang met rossig haar. Hij droeg een witte jas op het moment van schennispleging.

Helmond: Huisvredebreuk
In een pand aan de Wesselmanlaan is vrijdagochtend rond 22.50 uur een 57-jarige man uit Helmond aangehouden. De man wordt verdacht van huisvredebreuk. Hij heeft een toegangsverbod tot het pand. Hij weigerde het pand te verlaten toen een medewerker dit eiste. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau.

Helmond: Mishandeling
Op de Havenweg is zaterdagochtend rond 1.55 uur een 23-jarige man uit Helmond aangehouden. Hij wordt verdacht van het slaan van een 35-jarige man uit Helmond kort daarvoor in een horecagelegenheid aan de Havenweg. Het slachtoffer liep hierdoor drie snijwonden in zijn gezicht op. Hij is voor behandeling naar het ziekenhuis gegaan. Een 21-jarige man uit Helmond werd aangehouden omdat hij zich met het incident bemoeide. Hij wilde gaan vechten met het slachtoffer. Toen de politie hem tegenhield verzette hij zich hevig. Beide verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau.

Asten/Deurne: Verlichtingscontrole
Vrijdagavond is in Asten op de Wilhelminastraat en op de Marialaan en in Deurne op de Molenstraat en de Zeilbergstraat een fietsverlichtingscontrole gehouden. In totaal werden zeven bekeuringen uitgedeeld. Zes voor geen goede verlichting en een voor het weigeren om door te rijden terwijl een andere fietser bekeurd werd.

Best: Auto gestolen
Vanaf de Gerard Doustraat is tussen donderdagavond 20.45 uur en vrijdag 17.45 uur een blauwe Volkswagen Golf met het kenteken FR-BX-33 gestolen.

Bladel: Drugs
De politie stelde vrijdagmiddag rond 16.00 uur een onderzoek in een woning aan de Jacques Perklaan in vanwege het vermoeden van handel in drugs. In het pand werd ongeveer 40 gram hasj aangetroffen. De 41-jarige bewoner van het pand en een 26-jarige vrouw uit Bladel, die in het pand aanwezig was, werden aangehouden. Ook werden twee jongens uit Reusel (16 en 18 jaar) in de omgeving van het pand aangehouden. Zij worden verdacht van het afnemen van de verdovende middelen. Alle verdachten zijn voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Deurne: Inbraak in woning
Uit een woning aan de Eems zijn tussen vrijdag 20.00 uur en zaterdag 8.45 uur twee portemonnees met daarin diverse pasjes en een geldbedrag met een waarde van ongeveer 40 gulden gestolen. Ook werden een paspoort en een rijbewijs meegenomen. De dader is binnengekomen door een achterdeur open te breken.

Veldhoven: Drugszaak
De politie doorzocht vrijdagavond een woning aan de Mullerlaan vanwege vermoedelijke handel in drugs. In de woning werd rond 21.40 uur een 33-jarige verdachte man aangehouden. Een tweede verdachte, een 27-jarige Veldhovense, werd rond 23.45 uur in de omgeving van het doorzochte pand aangehouden. In het pand en bij de verdachte vrouw werden enkele grammen cocaïne aangetroffen. Beiden zijn ingesloten op het politiebureau voor verder onderzoek.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...

BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in Kezzler
BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in toonaangevend serialisatiebedrijf Kezzler Oslo, Noorwegen-(BUSINESS WIRE)- Kezzler AS, een leider op het gebied van...

W Amsterdam BANK-gebouw opent kluisdeuren
W Amsterdam BANK-gebouw opent kluisdeuren AMSTERDAM-(BUSINESS WIRE)- Vandaag vindt de officiele opening plaats van BANK, het tweede gebouw van W...

IFF Appoints Richard O'Leary Executive Vice President & Chief Officer
IFF Appoints Richard O'Leary Executive Vice President & Chief Financial Officer NEW YORK-(BUSINESS WIRE)- Regulatory News: International Flavors & Fragrances...