Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Brabant-Zuid-Oost

Datum nieuwsfeit: 11-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Brabant-Zuid-Oost
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Eindhoven e.o. 11-11-2001

1e Persbericht 10 november 2001


Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Bestuurster onder invloed rijdt tegen verkeerspaal
Een 30-jarige automobiliste uit Geldrop is zaterdagochtend rond 4.35 uur met haar auto tegen een verkeerspaal op het Knooppunt Leenderheide richting A67 gebotst. Uit onderzoek bleek dat de vrouw een slok te veel op had. Een ademanalyse wees een promillage van 1,45 uit. De vrouw kreeg een rijverbod van zeven uur en haar rijbewijs werd ingevorderd. Tegen haar wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Onder invloed
De politie zag zaterdagochtend een 24-jarige automobilist uit Deurne in tegengestelde richting over de Tramstraat rijden. De verdachte negeerde de stoptekens van de politie. Uiteindelijk kon hij rond 2.00 uur op de Wolvendijk worden aangehouden. Uit onderzoek bleek dat de man een slok te veel op had. Een ademanalyse wees een promillage van 1,40 uit. De man kreeg een rijverbod van zeven uur en zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Op de Stratumsedijk zag de politie zaterdagochtend een 60-jarige automobilist uit Eindhoven rijden met volledig dichtgevroren ramen. Toen de politie hem mededeelde dat hij zijn voertuig ijsvrij moest maken bleek dat de man een behoorlijke slok te veel op had. Een ademanalyse wees een promillage van 2,10 uit. De man kreeg een rijverbod en zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Op de Vonderweg is vrijdagavond rond 22.00 uur een 19-jarige automobilist uit Eindhoven betrapt met een slok te veel op. De politie zag de man achter het stuur zitten met een fles bier. Hij weigerde mee te werken aan een verder alcoholonderzoek. Hij kreeg een rijverbod van 24 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Verdachten van vernieling flitskast aangehouden
Na een melding van vernieling van een flitskast op de Veldmaarschalk Montgomerylaan stelde de politie zaterdagochtend een onderzoek in de omgeving in. Rond 2.30 uur konden op de Veldmaarschalk Montgomerylaan drie verdachten worden aangehouden. Het betreft twee jongens van 16 jaar uit Son en een 17-jarige Eindhovenaar. Aan de flitskast werden vernielingen aangebracht vermoedelijk met een verkeersbord dat elders uit deze straat met paal en al uit de grond was gehaald. De verdachten zijn voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Eindhoven: Verdachte van diefstal bromfiets aangehouden
In zijn woning in het Stadsdeel Gestel is vrijdagmiddag rond 14.50 uur een 25-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van het stelen van een bromfiets vanaf de binnenplaats van een winkel aan de Tongelresestraat op 2 november jl. Hij is voor verder onderzoek ingesloten. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Eindhoven: Verdachten van autodiefstal aangehouden
In Vught zijn zaterdagochtend rond 00.55 uur twee Eindhovenaren (19 en 20 jaar) aangehouden. Ze worden verdacht van diefstal van een tas met daarin diverse sleutels vanuit een pand aan de Antoon Coolenlaan op vrijdagavond. Vervolgens werd vanaf de Willem Elschotlaan dezelfde avond de auto van de eigenaar van de tas weggenomen. De verdachten zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Verdachten van handel in drugs aangehouden
In de Stationshal Zuid zijn vrijdagavond rond 20.30 uur twee jongens (17 en 20 jaar) zonder vaste woon- en/of verblijfplaats aangehouden. Beiden worden verdacht van handel in drugs. Bij de 17-jarige verdachte werden 19 bolletjes cocaïne aangetroffen en bij de 20-jarige werd 1 bolletje aangetroffen. De verdachten zijn ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Prostitutie
Op de Wal is zaterdagochtend rond 00.00 uur een 44-jarige Eindhovense aangehouden. Zij wordt verdacht van straatprostitutie. De politie zag de vrouw kort daarvoor op de 2e Franklinstraat in een auto stappen. Op de Wal stapte de vrouw vervolgens weer uit. De verdachte klant kreeg een bekeuring. De verdachte prostituee is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Eindhoven: Schennispleger
Op de Bergstraat is zaterdagochtend rond 00.15 uur een 23-jarige vrouw uit Eindhoven lastig gevallen door een onbekende man. De man benaderde de vrouw van achteren en pleegde schennis tegenover haar. Vervolgens is hij weggelopen in de richting van de Grote Berg. Het gaat om een blanke man, ongeveer 25 jaar, 1.70 meter lang met rossig haar. Hij droeg een witte jas op het moment van schennispleging.

Helmond: Huisvredebreuk
In een pand aan de Wesselmanlaan is vrijdagochtend rond 22.50 uur een 57-jarige man uit Helmond aangehouden. De man wordt verdacht van huisvredebreuk. Hij heeft een toegangsverbod tot het pand. Hij weigerde het pand te verlaten toen een medewerker dit eiste. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau.

Helmond: Mishandeling
Op de Havenweg is zaterdagochtend rond 1.55 uur een 23-jarige man uit Helmond aangehouden. Hij wordt verdacht van het slaan van een 35-jarige man uit Helmond kort daarvoor in een horecagelegenheid aan de Havenweg. Het slachtoffer liep hierdoor drie snijwonden in zijn gezicht op. Hij is voor behandeling naar het ziekenhuis gegaan. Een 21-jarige man uit Helmond werd aangehouden omdat hij zich met het incident bemoeide. Hij wilde gaan vechten met het slachtoffer. Toen de politie hem tegenhield verzette hij zich hevig. Beide verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau.

Asten/Deurne: Verlichtingscontrole
Vrijdagavond is in Asten op de Wilhelminastraat en op de Marialaan en in Deurne op de Molenstraat en de Zeilbergstraat een fietsverlichtingscontrole gehouden. In totaal werden zeven bekeuringen uitgedeeld. Zes voor geen goede verlichting en een voor het weigeren om door te rijden terwijl een andere fietser bekeurd werd.

Best: Auto gestolen
Vanaf de Gerard Doustraat is tussen donderdagavond 20.45 uur en vrijdag 17.45 uur een blauwe Volkswagen Golf met het kenteken FR-BX-33 gestolen.

Bladel: Drugs
De politie stelde vrijdagmiddag rond 16.00 uur een onderzoek in een woning aan de Jacques Perklaan in vanwege het vermoeden van handel in drugs. In het pand werd ongeveer 40 gram hasj aangetroffen. De 41-jarige bewoner van het pand en een 26-jarige vrouw uit Bladel, die in het pand aanwezig was, werden aangehouden. Ook werden twee jongens uit Reusel (16 en 18 jaar) in de omgeving van het pand aangehouden. Zij worden verdacht van het afnemen van de verdovende middelen. Alle verdachten zijn voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Deurne: Inbraak in woning
Uit een woning aan de Eems zijn tussen vrijdag 20.00 uur en zaterdag 8.45 uur twee portemonnees met daarin diverse pasjes en een geldbedrag met een waarde van ongeveer 40 gulden gestolen. Ook werden een paspoort en een rijbewijs meegenomen. De dader is binnengekomen door een achterdeur open te breken.

Veldhoven: Drugszaak
De politie doorzocht vrijdagavond een woning aan de Mullerlaan vanwege vermoedelijke handel in drugs. In de woning werd rond 21.40 uur een 33-jarige verdachte man aangehouden. Een tweede verdachte, een 27-jarige Veldhovense, werd rond 23.45 uur in de omgeving van het doorzochte pand aangehouden. In het pand en bij de verdachte vrouw werden enkele grammen cocaïne aangetroffen. Beiden zijn ingesloten op het politiebureau voor verder onderzoek.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie