Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten district Lekstroom, 11.55 uur

Datum nieuwsfeit: 11-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrech 11-11-2001

Politieberichten district Lekstroom, 11.55 uur
Man aangehouden voor poging doodslag

IJSSELSTEIN De man die in de nacht van zaterdag 10 november uit een horecagelegenheid aan de Voorstraat was gezet en daarna met zijn auto tegen de gevel aanreed, is zaterdagmiddag aangehouden. De man kwam op het buro Nieuwegein navraag doen over het feit waar zijn auto was gebleven en werd direct aangehouden. De man kon zich maar weinig herinneren van het voorval en is voor nader onderzoek ingesloten. (zie ook persberichten district Lekstroom van zaterdag 10 november 2001 ).

Automobilist aangehouden

HOUTEN Een 38-jarige automobilist uit Minsk is zaterdagmiddag aangehouden omdat hij in zijn auto met snelheden van boven de 200 kilometer over de A-28 reed en als hij moest afremmen voor zijn voorliggers, deze op te korte afstand volgde. Deze afstand zou minder dan een autolengte hebben bedragen.

De overtredingen werden vastgesteld door een politieman in een onopvallende auto, die maar ternauwernood de man kon bijhouden. In overleg met de meldkamer kon de man uiteindelijk met behulp van politiemensen in een opvallende politieauto op de A-27 ter hoogte van Houten aan de kant worden gezet.

Na overleg met het Openbaar Ministerie werd de man een boete opgelegd van 2000 gulden, die hij direct moest betalen.

Man aangehouden voor schennispleging

NIEUWEGEIN Een 27-jarige man uit Nieuwegein is zaterdagmiddag 10 november aangehouden op verdenking van schennispleging.

De man toonde op de Lange Laan in de omgeving van het zwembad zijn geslachtsdeel aan voorbij fietsende meisjes. De meisjes deden hiervan direct melding op het buro. Volgens de meisjes was het dezelfde man die een week eerder dit feit ook had gepleegd.

De politie kon na de melding de man vrij snel aanhouden. Hij bevond zich nog in de omgeving. Op het buro bekende hij de feiten gepleegd te hebben.

Automobilist betrapt op het rijden onder invloed

HOUTEN Politiemensen controleerden op zaterdagavond 10 november een 46-jarige automobilist uit Houten op de Guldenslag omdat hij op de Rondweg niet voldoende afstand had gehouden op zijn voorganger.

Bij de controle trachtte de man weg te komen door een brandgang in te vluchten. De politie zag dat de man onvast ter been was en roken bij het aanspreken dat hij alcohol had gedronken.

Na de ademanalyse op het buro bleek dat de man 1,5 promille alcohol in zijn bloed had. Het rijbewijs van de man werd hierop ingevorderd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie