Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten Regio Politie Drenthe

Datum nieuwsfeit: 11-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Drenthe
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Van zaterdag op zondag 11-11
14:06 zondag 11 november 2001

Martin Panman
0651611628

Auto rijdt lantaarnpaal omver

MEPPEL. Zaterdagavond reed een 24 jarige automobilist uit Meppel over de rotonde bij de watertoren. Volgens de bestuurder reed zijn auto op onverklaarbare wijze naar links. Toen de bestuurder corrigeerde, vloog de auto naar rechts. In de berm reed hij een lantaarnpaal uit de grond, die ongeveer 7 meter verderop bleef liggen. De auto werd zwaar beschadigd en moest worden afgesleept. De bestuurder bleef ongedeerd. De auto is voor een technisch onderzoek uit het verkeer genomen.

Lantaarnpaal 2

EMMEN. Zaterdagavond reed een 24 jarige automobilist uit Groningen met zijn auto over de kruising Van Schaikweg Hondsrugweg in Emmen. Hier verloor de man de macht over het stuur en reed tegen een lantaarnpaal. De auto werd zwaar beschadigd en moest worden afgesleept. De bestuurder kwam er zonder kleerscheuren vanaf.

Slootje springen met de auto

DE WIJK. Vannacht reed een 20 jarige automobilist uit Zuidwolde over de Commissieweg in De Wijk. De bestuurder kwam met zijn auto in de berm terecht en verloor de macht over het stuur. Hij vloog met de auto over een sloot en kwam in een weiland tot stilstand. Zowel de bestuurder als zijn passagier kwamen met de schrik vrij. Een bergingsbedrijf sleepte de auto af.

Onder invloed

ZUIDLAREN. In Zuidlaren zag een politiesurveillance zaterdagmiddag op de Wilhelminalaan een auto, met daarachter een paardentrailer rijden. Op de trailer zat geen kentekenplaat van de trekkende auto. Toen de 41 jarige bestuurder daarop aangesproken werd, bleek dat zijn adem naar alcohol rook. Hij moest mee naar het politiebureau voor een blaas proef. Daar blies hij 390 ugl. Met een proces-verbaal en een rijverbod kon hij vertrekken.

HOOGEVEEN. In Hoogeveen zag de politie zaterdagavond een auto over de Sterrenlaan rijden, waarvan het kenteken en de verzekering niet klopte. Tevens bleek, dat de bestuurder, een 43 jarige man uit Hoogeveen gedronken had. Op het politiebureau blies hij 1080 ugl. Ook hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod. Zijn auto werd voor nader onderzoek in beslag genomen.

MEPPEL. In Meppel zag de politie dat een bestuurder van een personenauto slingerend over Kromme Elleboog reed. Ook deze bestuurder, een 31 jarige man uit Engeland, bleek te veel gedronken te hebben. Op het politiebureau blies hij 575 ugl. Omdat het een buitenlander was, werd in overleg met justitie direct een boete van 1500 gulden opgelegd, die werd voldaan.

HOOGEVEEN. In Hoogeveen trok vannacht een hard optrekkende automobilist de aandacht van een politiesurveillance. Op de Wilhelminalaan kreeg de bestuurder een stopteken en toen bleek dat hij ook gedronken had. Op het politiebureau blies hij 675 ugl. Hij kreeg een procesverbaal en een rijverbod en zn rijbewijs werd ingevorderd..

KLAZIENAVEEN. In Klazienaveen hield de politie vannacht op het Van Echtenskanaal een bestuurder van een auto aan, die gedronken had. Hij werd aangehouden en op het politiebureau blies hij 595 ugl. Het rijbewijs van de 34 jarige automobilist uit Zwartemeer werd ingevorderd en hij krijgt een proces-verbaal

Achtervolging

EMMEN. Een politiesurveillance in Emmen zag vannacht een personenauto met grote snelheid rijden over de Hoofdstraat. De bestuurder kreeg een stopteken, maar stopte niet. Hij reed om de politieauto heen en ging er vandoor. Ook een 2e stopteken negeerde de bestuurder. Hierna ontstond een achtervolging over verschillende wegen in Emmen, waarbij twee politieautos waren betrokken en dat ongeveer 10 minuten duurde. Toen de politieauto de auto van de verdachte wilde passeren, reed deze naar links en probeerde de politieauto van de weg te rijden. Beide autos raakten elkaar. Later probeerde de verdachte nogmaals een politieauto van de weg te rijden door er tegen aan te rijden. Dit lukte echter niet. De verdachten werd tot stoppen gedwongen en werd aangehouden. De verdachte, een 23 jarige man uit Musselkanaal, gedroeg zich recalcitrant en moest geboeid overgebracht worden naar het politiebureau. Daar bleek ook dat hij te vele alcohol gedronken had. Hij blies 665 ugl. Ook bleek dat hij al een rijontzegging had, en dat de auto vermoedelijk niet was verzekerd. Hij zit voorlopig in de cel om zijn roes uit te slapen. Zijn auto is inbeslaggenomen.

Inbraak woning

EMMEN. In een woning aan de Emmerweg is zaterdagavond ingebroken. De woning werd door het inbrekersgilde doorzocht en uit de woning verdween een bedrag aan geld en sierraden. De 51 jarige bewoner deed aangifte.

Brand Van Riebeeckstraat

ASSEN. Omstreeks 5 uur vanmorgen brak er opnieuw brand uit in het pand aan de Van Riebeeckstraat in Assen. Tegen 1.00 uur stond de opslagruimte in brand en de brandweer buste die brand. Vanmorgen tegen 5.00 uur ontdekte een taxichauffeur dat het pand opnieuw brandde. De brandweer bluste de brand opnieuw.

Snoepgoed geroofd

KLAZIENAVEEN. Zaterdagavond kreeg de politie de melding dat aan de Voeghoutenstraat van een groepje van vier kinderen (leeftijd niet bekend) één kind beroofd was van zijn snoepgoed. De vier waren aan het Sint Maarten lopen in de Voeghoutenstraat, toen bij de speeltuin ineens twee jongens in de leeftijd van 15-16 jaar hun snoepgoed opeisten. Beide knapen droegen een masker. Van één van de Sint Maarten gangertjes werd het snoepgoed afgepakt, waarna de beide knapen er vandoor gingen. De politie stelt een onderzoek in.
---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie