Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost (2e persbericht)

Datum nieuwsfeit: 11-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Brabant-Zuid-Oost
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Eindhoven e.o. 11-11-2001
2e Persbericht 11 november 2001

Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Life-hammer uit trein gestolen
Op de Neckerspoel is zondagochtend rond 8.50 uur een 23-jarige man uit Duitsland aangehouden. De man wordt verdacht van het wegnemen van een life-hammer uit een trein. De life-hammer werd bij de man aangetroffen en in beslag genomen. De verdachte is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Eindhoven: Onder invloed
Op de Huizingalaan is zondagochtend rond 4.40 uur een 35-jarige automobilist uit Valkenswaard onder verzet aangehouden. Hij werd betrapt met een slok te veel op. Een ademanalyse wees een promillage van 1,25 uit. De man kreeg een rijverbod van zes uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Taxichauffeur van auto beroofd
Op de Gestelsestraat is zondagochtend tussen 4.00 en 4.41 uur een 22-jarige taxichauffeur uit Eindhoven van zijn taxi beroofd. Op de Stratumsedijk stapte een onbekende man in de taxi die niet precies wist waar hij naar toe wilde. De ene keer wilde de man naar Waalre en dan naar Valkenswaard. Uiteindelijk wilde de man in Eindhoven op de Gestelsestraat stoppen. De man was even uitgestapt en kwam weer terug. Plotseling greep hij de autosleutels uit het contactslot en maakte hij een stekende beweging met een onbekend voorwerp in de richting van de taxichauffeur. De chauffeur is hierop uit de auto gestapt en gevlucht. De man is er vervolgens met de auto vandoor gegaan.

Helmond: Inbraak in woning
Uit een woning aan de Jan Stevensstraat zijn zaterdag tussen 19.45 en 21.45 uur Cds, een paar honderd gulden, sieraden, een videocamera, een sleutel en een fotocamera weggenomen. De dader kwam binnen door een deur aan de achterkant van de woning open te breken.

Helmond: Onder invloed
Op de Eikendreef is zondagochtend rond 3.45 uur een 23-jarige automobiliste uit Helmond met haar auto tegen een lantaarnpaal tot stilstand gekomen. Onderzoek wees uit dat de vrouw een slok te veel op. Een ademanalyse gaf een promillage van 1,75 weer. De vrouw kreeg een rijverbod van 9 uur en haar rijbewijs werd ingevorderd. Tegen haar wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Man negeert rijverbod
Op de Karel Raijmakersstraat is zondagochtend rond 00.20 uur een 36-jarige automobilist uit Helmond met een slok te veel op betrapt. De politie had de man kort daarvoor reeds een rijverbod opgelegd. Zij betrapten de man toen op de Karel Raijmakersstraat zittend in zijn stilstaande auto. Nadat hij het rijverbod opgelegd kreeg heeft de man zijn auto verlaten. Kort daarna zag de politie hem echter toch in zijn voertuig op de Karel Raijmakersstraat rijden. Hierop werd hij aangehouden. Een ademanalyse wees een promillage van 1,80 uit. De man had reeds een rijverbod van 24 uur. Nu werd zijn rijbewijs ook ingevorderd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Best: Verdachte van vernieling aangehouden
Op de Koningin Julianaweg is zaterdag rond 17.35 uur een 30-jarige man uit Best aangehouden. Hij wordt verdacht van het vernielen van een ruit van een toegangsdeur en een etalageruit van een winkel aan deze straat. Dit nadat hij de winkel niet meer in mocht omdat deze gesloten was. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau.

Bladel: Twee doden bij verkeersongeluk
Op de Overland zijn zondagochtend rond 2.00 uur de 25-jarige R. Panjoel uit Reusel en de 24-jarige A. Hoogerwerf uit Lage Mierde om het leven gekomen tijdens een verkeersongeluk. De twee mannen zijn met hun auto door nog onbekende oorzaak tegen een boom aan de rechterkant van de weg gebotst. Ze reden vanuit Hapert in de richting van Bladel. De 25-jarige inzittende werd hierbij uit de auto geslingerd. Het is vooralsnog onbekend wie het voertuig heeft bestuurd. De twee slachtoffers zijn ter plaatse overleden.

Gemert: Onder invloed
Op de Scheiweg is een 21-jarige automobilist uit Groesbeek betrapt met een slok te veel op. Een ademanalyse gaf een promillage van 0,90 weer. De man kreeg een rijverbod van drie uur. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Nuenen: Motoren gestolen
Uit een container op een terrein aan de Pastoorsmast zijn tussen zaterdagmiddag 17.00 en zondagochtend 7.00 uur drie motoren gestolen. Het gaat om twee rode Kawasakis en een gele Suzuki. Een van de Kawaski motoren is in de omgeving van het terrein aangetroffen. De dader kwam op het terrein door een hekwerk en vervolgens de container open te breken.

Oirschot: Huisvredebreuk
Op de Agnes van Kleefstraat is zondag rond 00.20 uur een 39-jarige man uit Oirschot aangehouden. Hij wordt verdacht van het plegen van huisvredebreuk en het bedreigen van zijn 53-jarige ex-vrouw. De verdachte is donderdagochtend tussen 2.45 en 3.15 uur de woning van zijn ex-vrouw binnengedrongen. Hij heeft een raam opengebroken om binnen te komen. Vervolgens bedreigde hij de vrouw en haar zoon met een stuk gereedschap. Ook vernielde hij in de woning een deur. Uiteindelijk heeft hij de woning verlaten. Op zaterdagavond rond 23.35 uur was de verdachte weer in de woning van de ex-vrouw en kon hij aangehouden worden. Hij is ingesloten voor verder onderzoek.

Son: Vrouw beroofd
Op de Nieuwstraat is zaterdagavond rond 21.30 uur een 21-jarige vrouw uit Son beroofd. De vrouw was samen met een vriend geld aan het pinnen. Toen ze klaar was met pinnen werd ze van achteren vast gegrepen door een onbekende man en bedreigd met een mes. De man eiste geld. Hij is met de portemonnee van de vrouw en een geldbedrag dat haar vriend zojuist had gepind gevlucht. In de portemonnee van de vrouw zaten enkele pasjes en een geldbedrag van ruim 50 gulden. De dader is tussen de 25 en 30 jaar, ongeveer 1.70 meter, heeft een smal postuur en zwart haar. Hij droeg een zwart jack. De politie verzoekt getuigen contact op te nemen via 0900-8844.

Valkenswaard: Inbraak in woning
Uit een woning aan de Luikerweg zijn tussen vrijdag 15.00 uur en zaterdag 17.00 uur sieraden gestolen. De dader is binnengekomen door een balkondeur open te breken.

Waalre: Gereedschap gestolen
Uit een garage behorende bij een woning aan de Daslaan zijn zondag tussen 1.00 en 10.30 uur een groot aantal gereedschappen weggenomen waaronder een kettingzaag, een schroefmachine, een decoupeerzaag, twee boormachines, een cirkelzaag en een boorhamer. De dader kwam binnen door een raam open te breken.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie