Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Tom Coronel met BMW naar Macau

Datum nieuwsfeit: 11-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Tom Coronel
Zoek soortgelijke berichten
Tom Coronel

11 November 2001: Tom Coronel met BMW naar Macau

Tom Coronel zal volgende week met het team van Carly Motors uitkomen in de Guia Touringcar race in Macau. De prestigueuze race in de voormalige Portugese enclave kent de Huizenaar nog uit zijn Formule 3 tijd toen hij in de éénzitters de nodige successen boekte op het verradelijke stratencircuit. Van een overwinning is het echter nooit gekomen en dat is iets wat Coronel nog steeds dwars zit. "Ik heb in de Formule 3 al van alles gedaan hier, snelste ronde, op het podium gestaan en aan de leiding gereden, maar nog nooit gewonnen. Je begrijpt dan ook dat ik dit keer niet van plan ben om met lege handen naar huis te gaan", aldus Tom.

Aan het materiaal zal het ook dit keer niet liggen aangezien Tom kan beschikken over de top engineers van Carly motors en natuurlijk een perfect geprepareerde wagen. Teamgenoot van Coronel is dit maal Duncan Huisman, die met een door Carly Motors geprepareerde auto tweede werd in het Europees Tourwagen kampioenschap. De voornaamste concurentie zal waarschijnlijk komen van de Toyota Altezza's die door een aantal Japanse cracks ingezet zullen worden. De Toyota's vormden vorig jaar al een verrassing en zullen dit jaar zeker weer voorin te vinden zijn. Daarnaast is ook Steve Soper, de winnaar van 1997, iemand om altijd rekening mee te houden. De engelsman won in zijn lange carrière al veel tourwagen titels en is nog steeds houder van het ronderecord.

De verrichtingen van Tom Coronel en het Carly Motors team in Macau kun je op de voet volgen via de website van de Grand Prix van Macau.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie