Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Militairen oefenen in Polen

Datum nieuwsfeit: 12-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten


---

Ministerie van Defensie---

Militairen oefenen in Polen

06-11-2001

De Koninklijke Landmacht en Luchtmacht houden van 12 november tot en met 1 december onder de naam "Bison Drawsko" een oefening in het noordwesten van Polen. Aan de oefening wordt door in totaal 2500 militairen meegedaan. De militairen zijn voor het merendeel afkomstig van de 43e gemechaniseerde brigade uit Havelte en worden ondersteund door genie-eenheden van de 13e en 41e gemechaniseerde brigade en een tank-compagnie uit Duitsland. De luchtmacht zet tijdens de oefening twee F-16´s van het 322-squadron van vliegbasis Leeuwarden in.

Het scenario van de oefening voorziet in een crisis tussen twee landen waarbij de NAVO het denkbeeldige land Polonia te hulp schiet dat een conflict heeft met de vrijstaat Neu-Stettin (voormalig Poloniaans gebied). De 43e Gemechaniseerde Brigade zal onder meer een rivieroversteek oefenen, waarbij zij steun krijgt van de 105 Brugcompagnie uit Wezep.

In de laatste fase van Bison Drawsko verlenen de twee F-16´s van het 322-squadron gedurende drie dagen luchtsteun aan de op de grond oefenende eenheden. De F-16´s vliegen twee keer per dag vanaf de vliegbasis Laage in Duitsland.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie