Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Postuum eerbetoon Herman Brood middels 4CD box

Datum nieuwsfeit: 12-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

BMG NEDERLAND

Postuum eerbetoon Herman Brood middels 4CD box.

Meer dan 1000 fans vierden 5 november het officiële afscheid van hun Rock n Roll Junkie Herman Brood in het hoofdstedelijke Paradiso. Hermans 55e geboortedag was voor velen het feestje waar Brood om gevraagd had in zijn afscheidsbriefje. Dat Herman Brood bovenal als muzikant geëerd wordt, bewijst het enorme succes dat platenmaatschappij BMG nu heeft met de nieuwe releases van de kunstenaar. Na de dood van Brood op 11 juli jl. verschenen de single My Way (zijn eerste nummer 1 hit) en de verzamel CD My Way-The Hits en nu ligt de langverwachte 4 CD set My Way-The Box in de winkels.

My Way-The Box is de titel van een unieke verzameling songs opgenomen tussen 1968 en 2001 en onderstreept nogmaals de veelzijdigheid van Herman Brood als songschrijver, pianist en zanger. Voor het eerst in de geschiedenis is er een chronologisch overzicht, dat begint met de klassiekers van Cuby & The Blizzards en eindigt, via Vitesse, Flash & Dance Band, Wild Romance en BigBand bij Hermans nieuwe single, de speedmix van de klassieker Saturday Night. De 4CD set bevat 92 songs, waaronder 17 nog niet eerder op CD verschenen tracks. Het begeleidende 56 pagina s tellende boekwerk bevat exclusieve, nog nooit vertoonde foto s van o.a. Anton Corbijn, een volledige discografie met alle hoezen en een muzikale biografie met bijdragen van vele ex-collega s van Herman.
Door het terugvinden van enkele verloren gewaande 24 sporen-banden van Herman Brood, hebben oude nooit afgemaakte nummers nu hun definitieve vorm gekregen. Alle tracks zijn 24-bit remastered voor de best mogelijke geluidskwaliteit.

De op 5 november uitgebrachte speedmix van Saturday Night (geremixed door Green Tea op basis van de originele stemmen en gitaren) komt deze week nieuw binnen op nummer 66 in de Mega Top 100 en wordt wellicht nu een grotere hit dan de oorspronkelijke versie uit 1978. Die behaalde als hoogste positie nummer 23.

Voor meer informatie:
BMG Nederland
telnr: 035-6256256

12 nov 01 17:05

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie