Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bergtraining mariniers onder barre omstandigheden

Datum nieuwsfeit: 12-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten


---

Ministerie van Defensie---

Bergtraining mariniers onder barre omstandigheden

12-11-2001

Ruim zevenhonderd mariniers van het Eerste en Tweede Mariniersbataljon uit Doorn oefenen momenteel in het noorden van Noorwegen. Het gaat om de reguliere bergtraining, die echter door de barre weersomstandigheden - zware sneeuwstormen met een gevoelstemperatuur van dertig graden onder nul - meer weg heeft van een koudweertraining. Hierdoor krijgt het Noorse gezegde Indien je kunt overleven in de bergen van Trøndelag, dan kun je overal overleven voor de Nederlandse mariniers een geheel eigen dimensie. De oefening in Noorwegen duurt nog tot en met 16 november.

Vrijdag 26 oktober vertrokken de mariniers uit Doorn naar Steinkjer, zon 120 kilometer ten noorden van Trondheim. Tijdens de training in het hoge Noorden worden de mariniers getraind om op te treden in bergachtige omstandigheden. Dit gaat gefaseerd, eerst wordt ze - simpel gezegd - geleerd te overleven en bewegen en uiteindelijk vechten in bergachtig gebied. Hiertoe is de training opgedeeld in de "Mountain Movement and Survival Course" (MMSC) en de "Mountain Warfare Course" (MWC).

Tijdens de eerste fase leren de mariniers - zoals gezegd - de basiselementen als verplaatsen, bivakkeren en overleven. Dit gebeurt achtereenvolgens door eendaagse, tweedaagse en driedaagse marsen, overdag en ook 's nachts. Daarnaast krijgen ze nog specifieke oefeningen, als klim- en afdaaltechnieken en rivier oversteken. Nadat ze hebben leren bewegen en overleven, moeten ze deze vaardigheden in praktijk brengen tijdens de gevechtsoefeningen van de "Mountain Warfare Course". Dit gebeurt door middel van verkenningspatrouilles, hinderlagen, aanvallen en gevechtspatrouilles. (foto: CAVDKM)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie