Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Geveke desinvesteert Landré Ruhaak

Datum nieuwsfeit: 12-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Geveke N.V.
Zoek soortgelijke berichten
Geveke N.V.

Geveke desinvesteert Landré Ruhaak

NAARDEN - Dienstverlenende handelsorganisatie Geveke nv heeft overeenstemming bereikt met de Canadese onderneming Enerflex voor de verkoop van Geveke's Landré Ruhaak. Landré Ruhaak is importeur van Waukesha gasmotoren en Iveco aifo dieselmotoren en concurreert daardoor indirect met Geveke's grootste principaal Caterpillar. Deze desinvestering is een logisch gevolg van Geveke's strategie.

Landré Ruhaak is actief op het gebied van verkoop en onderhoud van diesel- en gasmotoren. Met bijna 40 medewerkers realiseert het een omzet van zo'n EUR 15 miljoen. Zowel het management als de overige medewerkers blijven na de verkoop bij het bedrijf in dienst.

Enerflex is actief op het gebied van gascompressie en levert producten en service voor de productie van gas. Het Canadese bedrijf wil, net als Landré Ruaak, zijn activiteiten verder expanderen in Europa en heeft met deze acquisitie een geschikt distributiekanaal gevonden.

De Directie

Naarden, 12 november 2001

Voor nadere informatie:

C. Knol (CFO)
tel. +31 (0)35 6997 301

M.T.A. Beckers (COO)
tel +31 (0)35 6997 317

Geveke nv, Gooimeer 6-35, 1411 DD Naarden, www.geveke.com

Geveke nv is een dienstverlenende handelsorganisatie. De onderneming legt zich daarbij - veelal op basis van exclusieve vertegenwoordiging
- toe op de inkoop, marketing, distributie, onderhoud en verhuur van een breed pakket van diesel- en gasmotoren, machines, elektronische componenten en technische verbruiksgoederen ten behoeve van de industrie, bouw en overheid.

Geveke realiseert een omzet van ca EUR 1.100 mln per jaar met ca 3.200 medewerkers. De werkmaatschappijen van Geveke zijn actief in Nederland, België, Denemarken, Noorwegen, Zweden, Finland, Estland, IJsland, Polen, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Oostenrijk, Zwitserland en Moskou.
De aandelen van Geveke zijn genoteerd aan de effectenbeurs van Euronext Amsterdam.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie